cfl - 16. kolo

Sutjeska se igrala sa posrnulim Rudarom

Rudar je doživio treći uzastopni poraz u šampionatu, a četvrti u nizu na domaćem terenu, dok je Sutjeska uknjižila drugu vezanu prvenstvenu pobjedu na strani

7452 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Milan Šapurić
Foto: Milan Šapurić

Rudar je uspio da organizuje utakmicu sa Sutjeskom, nakon što je dobio novčanu pomoć Podgorice, izašao na teren i doživio rezultatski debakl, kao nastavak finansijske i organizacione agonije – Sutjeska je slavila u Pljevljima 4:0.

Nikšićani su u prvom poluvremenu kažnjavali sve greške golmana i odbrane rivala, postigli tri gola, a u nastavku mirno kontrolisali utakmicu.

"Nismo najbolje ušlu u utakmicu, imali smo i mi oscilacija u prvom poluvremenu, ali možda je rano vođstvo od 2:0 uticalo na to. U svakom slučaju, zadovoljan i igrom i osvajanjem bodova" kazao je Miljan Radović, trener Sutjeske.

Pobjednik je bio poznat nakon pola sata. Milutin Osmajić je iskoristio dvije greške golmana Helića – kod prvog gola ispala mu je lopta nakon centaršuta, a kod trećeg je bespotrebno istrčao daleko od gola.

Drugi gol je upisao Božo Marković, koji se efektno snašao nakon Helićeve odbrane i sa desetak metara pogodio lijevi ugao.

Konačan rezultat postavio je Nikola Janjić u petom minutu nastavka preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca, nakon efektne kontre i povratne lopte Adrovića.

"Zaslužena pobjeda Sutjeske. Sve ovo što se dešavalo predhodnih dana uticalo je ne ekipu i ostavilo traga. Takođe, nakon primljenog prvog gola bilo je teško vratiti se u igru", kazao je trener Rudara Vuko Bogavac.

Rudar je doživio treći uzastopni poraz u šampionatu, a četvrti u nizu na domaćem terenu, dok je Sutjeska uknjižila drugu vezanu prvenstvenu pobjedu na strani.

Preporučujemo za Vas