Jezero leti visoko: Osmajlić i Mujeci potopili Petrovac

Svih šest pobjeda u dosadašnjem toku sezone Jezero je ostvarilo tako što rivalu nije dopustilo da postigne gol - pet puta po 1:0 i danas prvi put 6:0

3741 pregleda 116 reakcija 2 komentar(a)
Foto: FK jezero
Foto: FK jezero

Golovima Boža Osmajlića u 24. i Albanca Nduea Mujecija u 85. minutu, fudbaleri Jezera savladali su Petrovac sa 2:0 na neutralnom terenu u Beranama i, barem na nekoliko sati, probili se do 4. mjesta na tabeli.

Nakon kompletiranih mečeva 16. kola Jezero je palo na 6. poziciju, jer su je pretekli Zeta i Podgorica.

Bez obzira na sve, tim Milije Savovića jedno je od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone - igra čvrsto, ozbiljno, taktički zrelo, koristi svaku šansu koja se ukaže, dobija sve utakmice koje može dobije, u kojima je realno da pobijedi.

O tome najbolje govori činjenica da su Plavljani svih šest pobjeda koje su ostvarili u dosadašnjih 15 kola - dva puta protiv Petrovca, dva puta protiv Rudara, protiv Titograda i Sutjeske - zabilježili tako što rivali nisu dozvolili da pogodi mrežu.

Pet puta po 1:0 i danas, prvi put - 2:0, dovoljno za odličan bodovni skor u samom finišu jesenjeg dijela sezone.

Ishod duel dva tima za koja se računalo uoči početka sezone da će se boriti za opstanak usmjeren je sredinom prvog dijela, kada je Božo Osmajlić četvrtim golom ove sezone savladao golmana Petrovca Popovića.

Gosti, koji su posljednji na tabeli, pokušali su da izjednače, ali su se svi njihovi ataci odbijali o tvrd bedem ispred ispred golmana Asanovića.

Jezero ima drugu najtvrđu odbranu u ligi, primilo je 10 golova, a bolji u tom segmentu je samo Dečić koji je šest puta vadio loptu iz mreže.

Trijumf Savovićevog tima potvrdio je Nduje Mujeci pet minuta prije kraja - topovskim udarcem sa ivice šesnaesterca, u raklje Popovićevog gola, kaznio je grešku odbrane Petrovčana.

Bonus video: