Za Budućnost nema prepreke: Prvijenac Babića, deveti gol Božovića

Podgorički "plavi" slavili su protiv Iskre u Danilovgradu 2:0, kombinacijom kvaliteta, mirnoće, stabilnosti... - onako kako rade ekipe koje su svjesne da u svakom meču sve zavisi od njih

7933 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Za Budućnost nema prepreke na domaćoj sceni, dominacija se nastavlja - šampion je upisao šestu uzastopnu pobjedu, 11. na posljednjih 12 mečeva, a to je ritam koji ne može da prati niko.

Podgorički "plavi" slavili su protiv Iskre u Danilovgradu 2:0, kombinacijom kvaliteta, mirnoće, stabilnosti... - onako kako rade ekipe koje su svjesne da u svakom meču sve zavisi od njih.

Iskra se držala do finiša poluvremena, ali je primila gol kakav nije smjela - odbrambeni igrači domaćeg tima nisu uspjeli da izbace loptu iz opasne zone, već je 20-godišnji štoper Anto Babić bio snalažljiviji od svih njih i postigao prvi pogodak u prvoligaškom rangu.

Kada je načela rivala, Budućnost nije dozvolila da prednost bude ugrožena.

Lider je kontrolisao ritam, čekao šansu da riješi sve i pet minuta prije kraja najljepšom akcijom na meču obezbijedio nove bodove.

Marko Vučić je pronašao Miloša Raičkovića, koji je mogao da završi asistenciju, ali je proslijedio loptu do Draška Božovića, kome je ustalo da je ubaci u praznu mrežu.

Božović se izjednačio sa Šaletom Kordićem iz Podgorice na vrhu liste strijelaca sa po devet golova, a Budućnost došla do 37. boda za čvrstu poziciju na vrhu tabele...

Bonus video: