Nema neporaženih - Dečić poklekao u Tuzima

Podgorica sjajnom igrom prekinula nepobjedivost Dečića dugu 22 utakmice

3744 pregleda 2 komentar(a)
Šaleta Kordić iskoristio jednu od brojnih šansi, Foto: Savo Prelević
Šaleta Kordić iskoristio jednu od brojnih šansi, Foto: Savo Prelević

Dečić je do 16. kola Telekom 1. CFL bio jedina neporažena ekipa. Bio, pošto je u Tuzima nadigran od Podgorice - 3:0.

Rezultat čak i ne odslikava kvalitet igre, jer je Podgorica uz malo sreće mogla i do vrha da napuni mrežu domaće ekipe. No, za tim niko neće žaliti u taboru Milorada Pekovića, pošto je njegova ekipa u Tuzi došla sa sedam vezanih utakmica bez trijumfa.

Ipak, te nesigurnosti u ekipi Podgorice, tako vidnoj u prošlom kolu sa Zetom, nije bilo u Tuzima i pogotkom Anđelka Jovanovića u 14. minutu gosti su najavli iznenađenje. Prošao je Sentoku po desnoj strani, šutirao, a Danilo Marković je uhvaćen u raskoraku i samo je uspio da zaustavi loptu na gol-liniji i olakša posao Jovanoviću.

Nakon brojnih šansi, bolje igre gostiju domaći igrači su pokušali da naprave pritisak, ali je svaki izlazak bio kažnjavan odličnom kontrom Podgorice. Dva slobodna udarca sa vrha šesnesterca gosti nisu, međutim, uspjeli da iskoriste lošim šutevima Marka Vukčevića i Sentokua.

U nastavku ista slika, gosti opasniji i Šaleta Kordić u 63. minutu izlazi, ali i gubi duel oči u oči sa golmanom domaćih Pavlem Velimirovićem.

Bio je to uvod u kanonadu napada, a zbog nesnalaženja svojih igrača trener Dečića Mulalić je tražio da igraju dugim loptama i preskaču sredinu terena.

No, gosti su bili izuzetno dobro pripremljeni pa je šut Sentokua sa 18 metara za malo promašio cilj, ali onda nije Kordić u 69. minutu na asistenciju Marka Vukčevića.

Dečiću nije uspijevalo da se izvuče iz kandži rivala, pa je na asistenciju Luke Maraša Balša Sekulić pogodio u 88. minutu. Sjajna kontranapad u režiji rezervista, koji je poveo mladi Bojović.

Dečić je ostao na drugom mjestu i 27 bodova, deset manje i utakmicom više od Budućnosti. Podgorica je u grupi ekipa sa 23 boda, koju predvodi trećeplasirana Sutjeska.

Bonus video: