Tirana domaćin finala novog evropskog takmičenja u kome će CG imati tri predstavnika

Liga konferencija je novi dom crnogorskih klubova, koji gube status učesnika Lige Evrope, pa će u novom takmičenju igrati tri predstavnika CFL, uključujući i pobjednika Kupa

13538 pregleda 25 reakcija 13 komentar(a)
Foto: UEFA
Foto: UEFA

UEFA je prošle godine ozvaničila formiranje novog klupskog takmičenja - Lige konferencija - koje će imati status trećeg po rangu, iza Lige šampiona i Lige Evrope, a koje kreće od ljeta naredne godine.

Danas je objavljeno i ko će biti domaćin finala - prvi trofej biće dodijeljen u Tirani, na stadionu "Air Albania", koji je otvoren prošle godine i čiji je kapacitet 21.690 mjesta.

Liga konferencija je novi dom crnogorskih klubova, koji gube status učesnika Lige Evrope, pa će u novom takmičenju igrati tri predstavnika CFL, uključujući i pobjednika Kupa.

Samo prvak neće promijeniti ambijent - igraće u kvalifikacijama za LŠ, koji bi na kraju mogao da završi i u Ligi konferencija.

Uslov je da prođe 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pa da, recimo, ispadanjem iz 2. runde pređe u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a ako bi i tu ispao, preselio bi se u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu konferencija.

U Ligi konferencija igraće i klubovi iz najjačih liga - šestoplasirani timovi iz Engleske, Španije, Italije i Njemačke, peta ekipa francuskog prvenstva...

Bonus video: