Milutin Osmajić: Najkraćim putem do ostvarenja snova

Doskorašnji mladi reprezentativac Crne Gore Milutin Osmajić je rijetka svijetla tačka u sumornoj jeseni Sutjeske

10685 pregleda 27 reakcija 6 komentar(a)
Osmajić ima 21 godinu, a dres Sutjeske nosi od 2015, Foto: Savo Prelević
Osmajić ima 21 godinu, a dres Sutjeske nosi od 2015, Foto: Savo Prelević

Titula klupskog prvaka, standarno mjesto u mladoj selekciji, debi u najjačoj fudbalskoj reprezentaciji. To je najviše što može da postigne igrač iz domaćeg prvenstva.

I dok se na dres sa nacionanim grbom uglavnom čeka do transfera i dobrih igara u nekom od jačih inostranih klubova, napadač Sutjeske Milutin Osmajić pokazao je da se do ostvarenja snova može i drugim putem.

Bilo da igra napadača, na prirodnoj poziciji desnog ili pak na lijevom krilu, podatak da je 21-godišnji fudbaler Sutjeske u ovoj polusezoni postigao devet golova računajući nastupe u klubu i reprezentaciji, onda snovi ne mogu da ne postanu java. Poziv selektora Faruka Hadžibegića i igra u prijateljskoj utakmici sa Kazahstanom stigli su kao zaslužena nagrada.

- Najvažnije je da se dobro radi, trenira i igra. I da fudbaler samo o tome razmišlja. Sve ostalo treba da prepusti ljudima druge struke. I izuzetno je važno za dobre igre da ekipa pobjeđuje, jer onda raste i samopouzdanje, samosvjesnost i dobra atmosfera u kojoj nema mjesta sumnji, grču i strahu od greške... Sada je najvažnije da Sutjeska pobjeđuje i ako nastavimo u tom ritmu do kraja polusezone, onda smo na pravom putu - kazao je Milutin Osmajić.

S obzirom na to da je proklamovani cilj Sutjeske bio titula, čini se da je Budućnost odmakla previše nakon 16 kola - ima čak 14 bodova više od Nikšićana, uz utakmicu manje.

- Na nama je da iz svake naredne utakmice izvučemo dobar rezultat i nadamo se da će Budućnost da kiksa. Prvenstvo je dugo, borićemo se i nadati do kraja. Imali smo previše problema. Prvo je trener Dragan Radojičić kasno došao u klub, još se nismo uigrali, a brojne povrede i izostanci uticali su na rezultatske krize. Treba nam i sada vremena da se uigramo, prihvatimo nove ideje i zahtjeve trenera Miljana Radovića. Za sada ide dobro, pobjeđujemo. Dobro je što imamo sve manje prvotimaca van stroja, pa uskoro očekujemo da zaigra i Damir Kojašević, pa ćemo biti samo bez Raičevića - objasnio je Osmajić.

On je ove sezone u Prvoj ligi postigao šest golova u prvenstvu, jedan u Kupu Crne Gore, a dva za mladu fudbalsku selekciju.

- Prava da igram za mladu reprezenatciju više nemam, a iz Kupa smo eliminisani i to je baš loše i razočaravajuće. Ta utakmica u Kupu u Tuzima je došla u vrijeme promjene stručnog štaba, pretumbavanja u klubu. Sada smo u pobjedničkom nizu i važno je da nastavimo u tom ritmu, a raduje me da sam sa pozicije lijevog krila dao dva gola Rudaru. Tu je i Božo Marković, koji igra u sjajnoj formi i vuče ekipu naprijed u svim problemima. Upravo smo nas dvojica primjer da ne treba odustati, vratili smo se istovremeno nakon teških povreda i to je primjer svima u klubu - dodaje Osmajić.

Sutjeska u nedjelju gostuje Podgorici, a do kraja polusezone čekaju je još domaći mečevi sa OFK Titogradom i Petrovcem.

- Nije dobro da je Podgorica baš pred susret sa nama složila kockice i u Tuzima odigrala najbolju utakcicu. Dečić je bio zaboravio kako izgleda poraz, ali Podgorica ima puno sjajnih igralča. Biće interesantan duel, jer i mi ciljamo pobjedu - zaključio je Osmajić.

Ponuda ima, najvažnije je da budem zdrav i igram dobro

S obzirom na status reprezentativca i dobre igre, da li ima ponuda da promijeniš sredinu?

- Naravno da ima, ali nakon te povrede prošle godine u utakmici sa APOEL-om, shvatio sam da je najvažnije biti zdrav, igrati i truditi se da budeš u najboljoj formi. Do kraja sezone imam ugovor sa Sutjeskom u kojoj sam od 2015. godine, a znam preko agenta koji me zastupa da postoji i sjajna ponuda iz Belgije već sada na polusezoni. Ima i drugih, ali o tome odlučuje menadžer Igor Gluščević, a meni je najvažnije da dobijemo ove tri utakmice do kraja - ističe Osmajić.

Bonus video: