Bojović nije želio da potpiše profesionalni ugovor: Budućnost izgubila još jednog talenta

Devetnaestogodišnji Ivan Bojović nije želio da potpiše profesionalni ugovor, u januaru će moći da napusti klub bez obeštećenja

17016 pregleda 57 reakcija 23 komentar(a)
Ivan Bojović (broj 77) napušta Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ivan Bojović (broj 77) napušta Budućnost, Foto: Savo Prelević

Mladi crnogorski reprezentativac Ivan Bojović bio je standardan u dresu Budućnosti na početku sezone - odigrao je 11 utakmica u prvenstvu, devet kao starter, igrao je i protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gdje je najavio potencijal...

U posljednja četiri meča - protiv Petrovca, Rudara i Iskre u prvenstvu, kao i Bokelja u Kupu nema ga, međutim, ni na klupi za rezerve.

Šta se dešava?

Devetnaestogodišnji krilni fudbaler, koji je na nekoliko mečeva pokrivao i poziciju lijevog beka, odbio je da potpiše prvi profesionalni ugovor sa klubom. Stipendijski ugovor mu ističe krajem januara, kada će i zvanično postati slobodan igrač i moći će da ode bez obeštećenja - klub koji bude želio da ga angažuje dužan je da plati samo propisanu trening kompenzaciju...

- Bojoviću ističe ugovor - dečko je izrazio želju da ga ne produži sa nama, i mi se već okrećemo nekim drugim igračima. Forsiramo druge mlade fudbalere koji će od proljeća biti sigurno u klubu, tako da je to nešto što je sasvim prirodno - kazao je “Vijestima” trener Budućnosti Mladen Milinković.

Uz 19-godišnjeg Bogdana Milića, koji se ustalio na poziciji desnog beka, umjesto Bojovića na mjestu krilnog napadača u posljednjih nekoliko mečeva šansu je dobio 17-godišnji Lazar Mijović, a protiv Iskre u srijedu u odbrani je igrao 20-godišnji Anto Babić (dva fudbalera ispod 21 godine moraju da budu u timu, po propozicijama FSCG).

Za prvi tim su debitovali i Viktor Đukanović, koji se upisao u listu strijelaca, zatim 16-godišnji Damjan Dakić, golman Đorđije Pavličić...

Bojović, za to vrijeme, trenira sa prvim timom, ali po posebnom programu...

- Što se tiče Bojovića, nema tu neke velike ljutnje, svako gleda svoj interes - on svoj, mi svoj. Dobio je šansu, pomogao je koliko je mogao, sada je izabrao neki drugi put i mi mu želimo puno sreće u nastavku karijere. Okrećemo se drugim fudbalerima iz naše škole - kazao je Milinković.

Na sličan način Budućnost je prije dva mjeseca ostala bez još jednog mladog reprezentativca, Milana Vukotića, koji je prošle godine igrao na pozajmici u Iskri. On je, doduše, otišao u zagrebački Dinamo tri mjeseca prije isteka stipendijskog ugovora, pa je podgoričkom klubu pripalo određeno obeštećenje - oko 50 hiljada eura.

Budućnost ove sezone “gazi” u prvenstvu, već nakon 16 kola ima 10 bodova više od drugoplasiranog sa utakmicom manje, pa će Milinković, kako sada stvari stoje, imati sve više prostora da na teren šalje talente iz omladinske škole.

Dvojica su, međutim, već otišla - jedan i zvanično, drugi je na putu, a Podgoričani na njima nisu zaradili previše...

Bonus video: