Nica otpustila trenera: Vijera otišao nakon pet poraza

Vieira je na klupu Nice stigao u ljeto 2018. godine te je u svojoj prvoj sezoni na klupi ekipe s Azurne obale zauzeo sedmo mjesto u prvenstvu

3276 pregleda 0 komentar(a)
Patrik Vijera, Foto: REUTERS
Patrik Vijera, Foto: REUTERS

Francuski prvoligaš Nica otpustio je svog dosadašnjeg trenera, proslavljenog francuskog reprezentativca Patrika Vijeru (44) nakon niza od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima.

U četvrtak je Nica izgubila na svom terenu 3:2 od Bajera iz Leverkuzena u susretu 5. kola grupe C Lige Evrope čime je izgubila izglede za prolazak u 1/16 finala, dok se nakon 12 odigranih kola u francuskom prvenstvu nalazi na 11. poziciji.

Vijera je na klupu Nice stigao u ljeto 2018. godine te je u svojoj prvoj sezoni na klupi ekipe s Azurne obale zauzeo sedmo mjesto u prvenstvu.

U prošloj nedovršenoj sezoni Nica je završila na petoj poziciji i izborila nastup u Ligi Evrope, ali je ove sezone zapala u krizu.

Vijera je bio član francuske reprezentacije koja je 1998. godine osvojila naslov svjetskog prvaka, a trenerskim poslom je počeo da se bavi 2016. u MLS-u kao trener Njujork sitija.

Bonus video: