Vjera ispred Maradone: Sveštenici iz Napulja ne žele da stadion mijenja ime

Legenda Napolija umrla je u 61. godini prošle srijede, a gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris odmah je odlučio da se stadion San Paolo nazove po njemu

6138 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nisu svi Napolitanci oduševljeni idejom da stadion u gradu pod Vezuvom promijeni naziv - grupa sveštenika pisala je napuljskom nadbiskupu Krešenciju Sepeu tražeći da se usprotivi odluci da se stadion San Paolo nazove po Dijegu Maradoni.

Legenda Napolija umrla je u 61. godini prošle srijede, a gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris odmah je odlučio da se stadion San Paolo nazove po njemu.

"Stadion San Paolo trebalo bi da se zove po svecu koji nam je donio Isusa. S poniznošću osjećamo odgovornost da vam to kažemo. Bilo bi dobro imenovati stadion San Paolo-Maradona, kao u Milanu, gdje se nalazi San Siro-Meaca. To bi bio pravi kompromis da spasimo vjeru i počastimo šampiona kakav je bio Dijego", navodi se u pismu sveštenika iz Napulja.

Pismo su potpisali don Salvatore Đulijano, don Luiđi Merola, don Karmine Amore, don Lelo Pontićeli i don Armando Sanino.

Bonus video: