Tužilac potvrdio da je Juventus varao u "slučaju Suares"

"Pojavile su se glasine da mu je otkriven sadržaj testa i da su mu napisani odgovori na pitanja kako bi se udovoljilo zahtjevima Juventusa", navodi glavni tužilac Rafaele Kantone

4780 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Italijanski šampion Juventus preduzeo je mjere na višim nivoima kako bi ubrzao proces dobijanja italijanskog državljanstva za urugvajskog napadača Luisa Suaresa, objavili su italijanski tužioci koji su suspendovali četvoricu univerizetetskih profesora zbog testa kojeg je polagao fudbaler.

Suares, čija supruga ima italijansko porijeklo, u septembru je polagao test iz italijanskog na univerzitetu za strance u Peruđ što je bilo neophodno za dobijanje italijanskog državljanstva i prelazak u Juventus.

Juventusu, koji se nadao da će ga dovesti iz Barselone, trebalo je da on dobije državljanstvo kako bi izbjegao prekoračenje dopuštene kvote državljana koji ne dolaze s područja Evropske unije, ali su se u medijima pojavili natpisi da je Urugvajac na testu imao poseban tretman.

"Pojavile su se glasine da mu je otkriven sadržaj testa i da su mu napisani odgovori na pitanja kako bi se udovoljilo zahtjevima Juventusa", navodi glavni tužilac Rafaele Kantone.

Izvještaj glavnog tužioca takođe navodi da je vođstvo Juventusa "preduzelo mjere čak i na najvišem nivou da ubrza dobijanje italijanskog državljanstva za Suaresa."

Juventus nije komentarisao optužbe, a univerzitet, čija su četvorica profesora suspendovana na osam mjeseci, odbacuje sve optužbe.

Suares (33) je obavio samo usmeni dio testa i za 15 minuta dobio srednju B1 kvalifkaciju potrebnu za dobijanje državljanstva, izjavio je ispitivač nakon testa.

Suares je na kraju potpisao sa Atletiko Madridom dok je Juventus doveo Alvara Moratu.

Bonus video: