Ibrahimović otkrio zbog koga je odlučio da nastavi karijeru

"Sviđa mi se šta traži od nas, kako želi da igramo. Uspio je izvući ono najbolje iz mene. Mnogo priča sa mnom i daje mi zadatke, baš kao što ja to radim saigračima", kaže Zlatan

5377 pregleda 3 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Zlatan Ibrahimović je u razgovoru za italijanski "Skaj Sport" priznao da je na kraju prošle sezone odlučio da se povuče, ali da se u posljednji trenutak predomislio.

"Odlučio sam da završim na kraju prošle sezone jer mi nedostaje porodica koja živi u Švedskoj. Rekao sam to treneru Stefanu Pioliju, on je rekao da poštuje moju odluku. No, već sjutra me nazvao. 'Prelako te se odričem. Ako ne ostaneš, ovo neće biti isti tim', rekao mi je. Otišao sam na odmor, ali onda sam razmislio o njegovim riječima i shvatio sam da ne želim da završim karijeru i da kasnije žalim zbog nečega. Odmah sam nazvao menadžera Mina Rajolu i rekao mu da dogovori produžetak ugovora sa Milanom", otkrio je Ibrahimović.

Pioli je, očigledno, važna osoba u Zlatanovoj karijeri, iako su se upoznali kada je Šveđanin imao 38 godina.

"Sviđa mi se šta traži od nas, kako želi da igramo. Uspio je izvući ono najbolje iz mene. Mnogo priča sa mnom i daje mi zadatke, baš kao što ja to radim saigračima", kaže Zlatan.

Šveđanin igra sjajno...

"Nisam Majkl Džordan, ali i ja naporno radim kao što je on radio. Imam pobjednički mentalitet kao on. Tražim mnogo prvo od sebe, a potom i od saigrača. Ako neko pogriješi u dodavanju, normalno da ću ga kritikovati jer se to na ovom nivou ne smije dešavati. Ja činim sve za pobjedu, tako da ću uvijek kritikovati kada neko napravi grešku koja staje na put našoj pobjedi", poručio je Ibrahimović.

Bonus video: