Bonući srušio "granatu" - Juventus preokretom do pobjede u gradskom derbiju

Dva centaršuta Kvadrara, realizacije Mekenija i Bonućija - za preokret i pobjedu Juventusa u gradskom derbiju protiv Torina (2:1)

6055 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je teškom mukom stigao do pobjede nad gradskim rivalom Torinom (2:1) na "Alijanc stadionu".

Tim Andree Pirla bio je u rezultatskom minusu skoro 70 minuta, igrao blijedo, nepovezano, ali se pribrao u posljednjih 20-ak minuta i frontalnom ofanzivom stigao do preokreta.

Junak "stare dame" je veteran Leonardo Bonući, koji je u 57. minutu "pokvario" gol Kvadrada za izjednačenje (iz ofsajd pozicije zasmetao golmanu), ali je zato dva minuta prije kraja bio u pravo vrijeme, na pravom mjestu - doduše na samoj ivici ofsajda, ali ipak u dozvoljenoj poziciji da centaršut Kvadrdada pretvori u preokret i pobjedu.

Juvenutus je bez poraza nakon 10 kola, ali sa po pet remija i pobjeda - barem na sat vremena preskočio je Inter na drugom mjestu, dok za Milanom kasni tri boda, uz meč više.

Toro je neočekivano povela golom Nikolasa N'Kulua nakon kornera u 9. minutu, a onda u narednih sat kontrolisao i igru i rezultat.

Bedemi "granate" popustili su, međutim, u drugoj polovini nastavka, a rezervista Mekeni poravnao je u 77. minutu nakon centaršuta Kvadrada.

Kvadrado je bio centralna figura meča, njegov tim je napravio veliki pritisak u finišu, a još jedan teledirigovani centaršut Kolumbijca pogodio je glavu Bonućija za potpuni preokret dva minuta prije kraja.

Torino je ostao 18, u zoni ispadanja, sa svega šest bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: