Dva evrogola za remi OFK Titograda i Dečića

Mrvaljević opet postigao evrogol, Rolović odgovorio slalomom za remi na Starom aerodromu

5125 pregleda 0 komentar(a)
OFK Titograd sve bliži zoni opstanka, Foto: Savo Prelević
OFK Titograd sve bliži zoni opstanka, Foto: Savo Prelević

Dva prelijepa, gola, nekoliko sjajnih odbrana golmana na obje strane, obilježila su remi OFK Titograda i Dečića u 17. kolu Prve lige 1:1.

Nakon rastrzane i igre bez previše uzbuđenja, Dečić je u 38. minutu najavio potpuno drugačiji rasplet utakmice na Starom aerodromu. Ipak, Tući glavom nije uspio da savlada Joksimovića, baš kao ni Kristijan Vuljaj četiri minuta kasnije.

Vuljaj je, doduše, uspio da zagradi loptu golmanu, uputi šut ka nebranjenoj mreži ali je Alić uspio da sa gol linije spasi svoju mrežu.

To je trglo domaće igrače, čiji je kapiten Novović u nadoknadi poluvremena imao odličnu poziciju za šut, ali je lopta prohujala pored gola.

Kako je završilo prvo, kenulo je uzbuđenjiam u drugom a Marko Mrvalejvić je postigao peti gol ove sezone i to kakav - uhvatio je u 50. miutu volej sa 14 metara, Ljuljanović uspio da odbije loptu ali je najbrži bio baš Mrvalejvić koji je visokim volejem pogodio suprotni gornji desni ugao.

Pokušao je Dečić da se konsoliduje, Ognjen Rolović sa šest metara imao je sjajan pokušaj glavom ali je uz pomoć defanzivaca golman Joksimović uspio da sačuva mrežu u 56. minutu.

Ipak, nije imao šansi sedam minuta kasnije, jer je Rolović ukrao loptu na 20-tak metara, efektno se oslobodio dva čuvara a onda rezantno sa 14 metara pogodio gol.

Potom su obje ekipe imale svoje šanse, ali su golmani bili sjajni. Naročito Ljuljanović u 84. minutu, kada je nakon šuta Gašovića uspio da odbrani još dva udarca od odbitaka u istom napadu.

Dečić je ostao drugi sa 28 bodova, 12 manje i utakmicom više od jesenjeg prvaka Budućnosti.

OFK Titograd je sa 17 bodova na samo bod od mjesta koje garabntuje opstanak.

Bonus video: