Dijego Maradona je izdržavao 50 porodica

Fudbalska legenda umrla je u novembru u 61. godini nakon srčanog udara u svom domu u Argentini

4541 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dijego Maradona je trošio milione argentinskih pezosa mjesečno kako bi pomagao porodice koje su bile povezane s njim, objavili su argentinski mediji.

Riječ je o porodicama čiji su članovi bili u njegovoj pratnji, lično osoblje - kućne pomoćnice, vozači...

Fudbalska legenda umrla je u novembru u 61. godini nakon srčanog udara u svom domu u Argentini.

"Deset miliona pezosa (oko 100.000 eura). Ne čini se puno ako govorimo o Dijegu, ali to je mnogo novca? To je bila Maradonina fiksna potrošnja, manje-više, mjesečno. To je ono što je svakog mjeseca izlazilo sa njegovog računa. To je i sam rekao više puta: 'Hranim 50 porodica. Osiguravam 50 porodica'. Porodice koje uključuju njegovu pratnju, zaposlenike i strukture u Argentini i inostranstvu", kazao je novinar Horhe Rial, pokazavši dokumentaciju u emisiji na argentinskoj TV America.

"Zašto je ova brojka važna? Jer, od sada pa nadalje, ko će je platiti? Ko će plaćati 10 miliona, ti ljudi ostaju bez novca", rekao je Rial dok je prikazivao Maradonine mjesečne. Za sada su Maradonini računi u rukama argentinske poreske uprave, pišu mediji.

Ovih dana se piše i o borbi za njegovo nasljedstvo, koje se, kako je javila rimska "La Republika", procjenjuje na oko 100 miliona dolara, na računima u Monaku, Dubaiju, Sinaloi, Minsku i Havani.

Bonus video: