Milinković: Ne zanima me statistika, cilj je da napravimo prednost i budemo prvi

Budućnost ima čak 12 bodova prednosti na vrhu, uz utakmicu manje, a čekaju je tri vezana gostovanja - Zeti, Dečiću i Petrovcu

3091 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti su u fantastičnoj seriji od sedam uzastopnih pobjeda u prvenstvu, 12 na posljednjih 13 mečeva.

Podatak da su posljednji put izgubili još u avgustu - kada su uporedo sa domaćim takmičenjima igrali i Evropu - govori da tim Mladena Milinkovića nema pravog konkurenta u trci za titulu.

Uostalom, nijedna ekipa do sada nije imala 12 bodova prednosti (potencijalnih 15, zbog utakmice manje) na vrhu nakon 17 kola.

Trener Budućnosti se, međutim, ne opterećuje statistikom.

“Pobjede su jako bitne, ali ne brojimo i ne interesuje nas statistika. Cilj je da budemo prvi i da pravimo prednost, jer će možda naići trenuci zamora, krize, trenuci kada neće biti rezultata... I onda će zaliha koju imamo biti - dobrodošla“, rekao je Mladen Milinković za klupski sajt u rubrici "ponedjeljak sa šefom".

Krizni period podgorički tim imao je samo na početku sezone, kada je u prva četiri kola doživio dva jedina poraza do sada, od Dečića i Podgorice.

“Trudićemo se da ne do nove krize, a i ako dođe nadamo se da će trajati kratko kao što je bilo na početku sezone. Neke ekipe upadnu u seriju loših rezultata na tri - četiri utakmice, to ne želimo, jer može da bude problem. Za nas je najvažnije da nastavimo sa serijom rezultata kako bismo održali kontinuitet dobrih rezultata“.

Budućnost je u subotu savladala Jezero sa 2:1 - nije blistala, igrala je dobro samo u uvodnih 20-ak minuta, ali pobjeda nije dolazila u pitanje, uprkos tome što su Plavljani imali aktivan rezultat do kraja.

Raičković i Zarubica postigli su sjajne golove u prvom dijelu, a na poluvremenu je teren napustio Mirković, koji je osjetio bol u zadnjoj loži.

"Sve je bilo dobro sem greške Ćukovića kada je protivnik imao šansu, ali to je više plod naše greške, nego njihove kombinacije. Raičković je postigao prelijep gol, drugi pogodak je stigao na vrijeme, možda je nedostajalo koncetracije tokom narednih 10-15 minuta kako bismo postigli treći pogodak i prelomili meč“, navodi Milinković.

“Mirković je osjetio zatezanje u loži, napustio je igru na poluvremenu, a upravo je u prvom dijelu ispravljao neke naše greške na centru. Poremetio nas je malo njegov izlazak, malo gol za 2:1, pa smo poslije toga imali periode dobre igre samo na momente. Igrači su malo umorni, pogotovo Grbić i Terzić koji su izašli iz povreda i koji nisu spremni za svih 90 minuta, a to je dobro Jezero uspjelo da iskoristi i da nam stvori dosta problema“.

Slijede tri gostovanja - u srijedu protiv Zete, u nedjelju protiv Dečića, a onda, navjerovatnije, i zaostali meč u Petrovcu.

“Iskreno, volio bih i preostala tri meča da dobijemo na isti način, nego da igramo perfektno, a da dođe do nekog kiksa", kaže trener Budućnosti.

“Da se ne uvrijede ekipe sa kojima smo igrali, ali izašli smo iz serije lakših utakmica što se tiče tabele. Sada ide Zeta, pa Dečić, to su dvije ekipe koje igraju dobar fudbal. Protiv Zete nas čeka teška i neizvjesna utakmica, utakmice sa tom ekipom su bili pravi derbiji u prethodnom periodu, postoji rivalitet... Zeta je ozbiljna, igra kući, čvrsta je, zato moramo da budemo mnogo bolji nego protiv Jezera“, kazao je Milinković na kraju.

Bonus video: