Jovetić o statusu u Monaku: Razumijem situaciju...

Nakon odličnih izdanja za Crnu Goru, na kojima i pogađao i asistirao, ali i pokazao da je fizički spreman, očekivao je, priznaje, drugačiju ulogu u Monte Karlu

8331 pregleda 4 komentar(a)
Foto: AS Monaco
Foto: AS Monaco

U dresu reprezentacije blista, u Monaku je na klupi – Stevan Jovetić dobija skromnu minutažu kod Nika Kovača.

Upisao je deset nastupa, samo dva kao starter, uglavnom ulazi u finišu, a protiv Lila u nedjelju nije ni dobio šansu.

„Nije to status kakav očekujem, ali i razumijem situaciju. Na isteku sam ugovora, imam 31 godinu, a politika kluba je da se forsiraju mlađi igrači. Ja sam tu, kad god je potrebno maksimalno sam spreman da pomognem ekipi“, kazao je Jovetić u emisiji „Fudbal fest“ na RTCG.

Nakon odličnih izdanja za Crnu Goru, na kojima i pogađao i asistirao, ali i pokazao da je fizički spreman, očekivao je, priznaje, drugačiju ulogu u Monte Karlu.

„Očekivao sam da ću igrati više, a treniram 300 posto i kad god igram dajem sve od sebe. Do juna sam vezan za Monako, posvećen klubi, a zatim ćemo vidjeti kako i šta dalje“, rekao je Jovetić.

Ponovio je i da je 2009. godine, kao super-talenat Fiorentine, odbio ponudu Real Madrida...

„Nisam bio spreman tada za Real, imao sam 19 godina. Nedugo zatim sam doživio povredu i propustio cijelu sezonu“, podsjetio je Jovetić.

Žali što prije tri godine nije ostao u Sevilji.

„U Sevilji sam proveo sjajnih pet mjeseci, sve mi je prijalo – liga, klub, navijači... U pregovorima da nastavim smanjio sam platu, ali otišao je trener Sampaoli, zatim i direktor Monći, koji me doveo iz Intera. Čekao sam Sevilju do kraja, ali nije se dalo i otišao sam u Monako“, kazao je Jovetić.

Bonus video: