Ima nade za Rudar - Talović srušio Podgoricu, hrabri Pljevljaci napravili novi podvig

Veliko slavlje pljevaljskih fudbalera nakon gola Talovića u 87. minutu za pobjedu protiv Podgorice (1:0) najbolje je pokazalo koliko im znači ovaj gol i ova pobjeda, u danima dok klub jedva stoji na nogama

8125 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dejan Kandić
Foto: Dejan Kandić

Kada su iz Rudara prije desetak dana objavili da nemaju novca da organizuju utakmicu protiv Sutjeske, javno zatraživši pomoć, činilo se da je pljevaljski tim klasičnom u nokdaunu.

Fudbaleri ga, međutim, "drže na nogama", ne daju mu da poklekne - otpisani, ostavljeni od svih, prepušteni sami sebi, momci Vuka Bogavca rade čudesne stvari na terenu, a danas su ostvarili drugu pobjedu u četiri dana.

I to protiv Podgorice, ekipe koja se bori za vrh tabele, izlazak na evropsku scenu, koja je doputovala u Pljevlja prepuna samopouzdanja nakon dva dobra rezultata.

Hrabrom igrom domaći su držali "nulu" do samog kraja, nisu prepustili favorizovanom gostu da stvori velike šanse, osim iz prekida.

Golman Helić, međutim, bio je budan nakon najveće šanse koju je poslije kornera u finišu prvog dijela imao Šaleta Kordić, uz pomoć stative zaustavio je njegov udarac, a nabilji strijelac Podgorice još jednom se u nastavku našao u dobroj šansi, lopta nakon udarca glavom odbila od zemlje i prebacila gol.

U početku stidljivo, a onda i sve odvažnije, prijetili su domaći, Striković je u nastavku zamalo bio kratak na drugoj stativi, Merdović je imao odličan pokušaj sa skoro 30 metara, a onda je stigao 87. minut.

Korner sa lijeve strane, skrenuta lopta Merdovića glavom za prve stative, te pravovremena reakcija Danina Talovića, koji je iz blizine ubacio loptu u mrežu.

Veliko slavlje pljevaljskih fudbalera najbolje je pokazalo koliko im znači ovaj gol i ova pobjeda.

Rudar je pretekao OFK Titograd na 8. mjestu, nije pobjegao iz zone baraža samo zbog pobjede Iskre nad Jezerom, ali nakon drugog vezanog trijumfa razlike su mnogo manje i u Pljevljima lakše dišu...

Igrači kao da su kupili vrijeme za gradske vlasti, sponzore, uoči zimske pauze - ima li nade za Rudar?

Bonus video: