Sutjeska lako sa Titogradom, Božo Marković na vrhu liste strijelaca

U borbi otvorenog garda i gosti su imali svoje prilike, ali su napadači Sutjeske bili konkretniji - 3:0

3518 pregleda 4 komentar(a)
Božo Marković je postigao 11 golova ove sezone, Foto: Milan Šapurić
Božo Marković je postigao 11 golova ove sezone, Foto: Milan Šapurić

Sigurna pobjeda domaćina - 3:0, dva gola Boža Markovića kojima je izbio na čelo liste strijelaca (ukupno 11), ali i prvi prvenstveni gol Admira Adrovića ove sezone, prvi nakon 22 prvenstvene utakmice - glavne su stvari koje su obilježile duel Sutjeske i OFK Titograda kraj Bistrice.

Ni gosti, međutim, nisu razočarali, uprkos ubjedljivom porazu, došli su da odigraju otvorenog garda, stvorili su nekoliko dobrih prilika, ali su takvim stavom možda i malo olakšali posao domaćinu, pobrinuli se da se po raskvašenom terenu stadiona kraj Bistrice odigra dobra i dinamična fudbalska predstava.

Izabranici Nikole Rakojevića nisu imali mirnoću i rutinu u završnici kakvu si imali iskusni napadači domaćeg tima - otuda i rezultat 3:0.

Sutjeska je otvorila meč na najbolji način, golom u osmom minutu. Marko Vuković je prošao po lijevoj strani, lažnjakom se oslobodio Marka Roganovića, koji ga je srušio - penal, siguran udarac Markovića i vođstvo domaćina.

Opasni napadi smjenivali su se u prvom dijelu na obje strane, nije bilo velikih prilika (osim pokušaja Osmajića), a onda je Sutjeska dala drugi gol u prvom minutu nastavka.

Prodor i centaršut Osmajića sa desne strane, golgeterska reakcija Boža Markovića, koji je lijevom nogom pogodio mrežu i pretekao Šaletu Kordića na vrhu liste strijelaca.

Podgoričani su do kraja odigrali za utisak, imali su i veliku šansu preko Brnović, ali nisu uspjeli da daju barem počasni gol.

Na kraju su i primili još jedan - Admir Adrović je bio neumoljiv, gađao je ispod prečke Joksimovićevog gola.

Dobra serija Sutjeske nakon dolaska Miljana Radovića - tri pobjede, dva remija, te treće mjesto na tabeli.

OFK Titograd je izgubio korak u borbi za opstanak, sada je još dublje u zoni baraža nakon pobjeda Rudara i Iskre.

Bonus video: