Budućnost nezadrživa i po blatu i vjetru: Zarubica i Ivanović za osmu pobjedu u nizu

Budućnost je slavila protiv Zete 2:0 i zadržala ogromnu prednost na vrhu tabele, pred derbi sa prvim pratiocem Dečićem, u nedjelju u Tuzima

5833 pregleda 36 reakcija 3 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je na Trešnjicu došla sa sedam vezanih pobjeda, naišla na očajan teren i motivisanog rivala, ali izgleda da ništa ne može da zaustavi šampiona i lidera – podgorički „plavi“ su upisali osmi uzastopni trijumf, dominacija traje, ne vidi joj se kraj...

Budućnost je slavila protiv Zete 2:0 i zadržala ogromnu prednost na vrhu tabele, pred derbi sa prvim pratiocem Dečićem, u nedjelju u Tuzima.

Kiša, koja je „razorila“ teren, i vjetar, koji je dodatno otežao uslove za igru, uticali su da derbi bude samo borben, „rovovski“ – u bukvalnom smislu te riječi.

U takvim okolnostima, fudbaleri Zete napravili su dvije velike defanzivne greške i platili ih porazom.

Prvi trenutak dekoncentracije iskoristio je snalažljivi i sve bolji Dejan Zarubica, koji je preuzeo status prvotimca od Moraitisa i od „džokera“ postao golgeter.

Zarubica je u 62. minutu bio na pravom mjestu, nakon greške defanzivaca rivala, i sa 7-8 metara pogodio mrežu Akovića – peti gol u prvenstvu, četvrti na posljednjih šest mečeva od kada je prvi Milinkovićev izbor u špicu. Ono što je radio Grk u drugom dijelu prošle sezone, u finišu jeseni radi 27-godišnji Nikšićanin.

Drugi kiks napravio je golman Aković, koji je loše procijenio loptu, istrčao u prazno, pa oborio Grbića u svom šesnaestercu. Aković se donekle iskupio, odbranivši penal Igoru Ivanoviću, kome se, međutim, lopta odbila tamo gdje treba da je proslijedi u nebranjenu mrežu.

Budućnost je, iako je postigla golove nakon velikih kikseva rivala, potpuno zasluženo slavila, jer je bila i nadmoćnija i opasnija, na blatnjavom i natopljenom terenu.

Pravog fudbala nije moglo da bude, ali su „plavi“, pored velikog kvaliteta za CG standarde, pokazali i čvrstinu, kao i osobinu da se ne zadovoljavaju postignutim, već da žele da idu do kraja, dobijaju utakmice, bez obzira na lagodnu poziciju na tabeli i činjenicu da su neprikosnoveno najbolji tim u ligi.

Bonus video: