TRANSFERI UŽIVO: Snajder ide u MLS, i Volfsburg u igri za Pjacu

Pratite zimski prelazni rok uživo na portalu Vijesti
66 pregleda 0 komentar(a)
Vesli Snajder, Foto: Beta
Vesli Snajder, Foto: Beta
Ažurirano: 02.01.2018. 21:43h

22.30 - PSŽ bi već sjutra mogao da dovede prvo januarsko pojačanje. O kome je riječ, pročitajte ovdje.

22.09 - Viljareal bi mogao da ostane bez napadača Sedrika Bakambua, prenosi "Superdeporte".

Francuz, koji nastupa za reprezentaciju Konga, dokazao se u dresu "žute podmornice", a karijeru bi mogao da nastavi u Kini.

Navodno je stigla ponuda Peking Guoana od 35 miliona eura, što je 15 miliona manje od otkupne klauzule koju ima u ugovoru sa Viljarealom.

21.53 - Juventus i Šalke su dogovorili odlazak Marka Pjace na pozajmicu u Gelzenkirhen, ali bi posao mogao pokvari Volfsburg, javlja "Kalćomerkato".

Čelnici "vukova" su, naime, konktaktirali Pjacinog agenta i dobili pozitivan odgovor oko njegovog potencijalnog odlaska na "Volksfagen arenu".

Ako Volfsburg ponudi isto što i Šalke (milion za pozajmicu i 500 hiljada na ime bonusa) ima velike šanse da dovede hrvatskog krilnog napadača koji se nije proslavio u Torinu.

21.32 - Vest Hem traži pojačanja u veznom redu, a najveća želja je Džo Alen iz Stouka, piše "San".

"Čekićari" su spremni da za omalenog Velšanina ponude 15 miliona funti u zimskom prelaznom roku.

21.11 - Vesli Snajder se nije proslavio u Nici ove sezone i gotovo je sigurno da napušta Azurnu obalu u januarskom prelaznom roku.

Holanđanin želi da napusti Evropu, a kako prenosi madridska Marka, najbliži je Los Anđeles Galaksiju.

20.51 - Napadač Atletiko Madrida Lusijano Vijeto ide iz kluba - najvjerovatnije na pozajmicu u Sporting iz Lisabona, a u igri je i Valensija.

"Volim Lusijana, on mi je poput sina. Znam da je ljut na mene što mu nisam dao više prostora. Ima pravo da ide", rekao je trener Atletika Dijego Simeone.

20.11 - Pari Sen Žermen je pristao da pusti Havijera Pastorea u Inter, ali ima svoje uslove, prenose italijanski mediji.

Parižani traže 20 miliona eura za Argentinca, a Inter će zbog finansijskog fer-pleja moći da ih plati samo u slučaju da proda nekog igrača u januarskom prelaznom roku.

Pominje se odlazak Žoaa Marija ili Marsela Brozovića, možda i obojice, a druga opcija po kojoj bi Pastore došao u januarskom prelaznom roku je pozajmica (s pravom ili obavezom otkupa).

Kako javljaju mediji sa Apenina, upravo će na pozajmici insistirati igračev menadžer Marselo Simonijan, koji će narednih dana boraviti u Parizu i razgovarati sa čelnicima PSŽ-a.

19.54 - Bajern želi Lena Gorecku, kojem na ljeto ističe ugovor sa Šalkeom.

To je potvrdio trener Bavaraca Jup Hajnkes, ali izgleda da posao nije sklopljen, kao što su javili njemački mediji.

"Izgleda da vi znate više od mene. Leon je sjajan momak, veliki talenat i dopada mi se kao igrač. Ali, koliko znam, dopada se i drugima", rekao je Hajnkes.

19.35 - Juventus i Šalke su dogovorili da Marko Pjaca ode na pozajmicu do kraja sezone u tim iz Gelzenkirhena.

Njemci će "staroj dami" platiti milion eura, a u igri je i bonus od 500 hiljada, prenose italijanski mediji.

19.15 - Liverpul bi konačno trebalo da proda srpskog fudbalera Lazara Markovića.

Bivši krilni napadač Partizana i Benfike nema mjesta kod Jirgena Klopa, a sada su na "Enfild" navodno stigle dvije ponude iz Kine od po 10 miliona eura.

18.54 - Roma traži pojačanje na poziciji desnog beka.

Opcije su Mateo Darmijan iz Mančester junajteda i Barselonin Aleiš Vidal, a novo ime je Huanfran iz Atletiko Madrida.

Iskusnom 32-godišnjem fudbaleru na ljeto ističe ugovor, a kako sada stvari stoje neće biti produžen.

18.33 - Crnogorski reprezentativac Nemanja Mijušković potpisao je dvogodišnji ugovor sa ruskim Tosnom. Opširnije čitajte OVDJE.

17.32 - Prvog dana zimskog prelaznog roka, 1. januara, potrošeno je čak 250 miliona eura širom Evrope.

Uglavnom su, međutim, u pitanju transferi koji su dogovoreni tokom 2017. godine, a sada su samo dobili i službenu realizaciju.

Rekord za sada drži Liverpu, koji je doveo Holanđanina Virgala van Dajka za 79 miliona eura.

Slijedi prelazak Dijega Koste iz Čelsija u Atletiko Madrid za 60 miliona, dok je na 3. mjestu Bajern, koji je iz Hofenhajma doveo Sandra Vagnera za 13, a iz Korintijansa Giljerma Aranu za 13 miliona eura.

16.59 - Transfer Kutinja iz Liverpula u Barselonu, koji je dogovaran još u finišu ljetnjeg prelaznog roka, sada je - gotova stvar, tvrdi katalonski "Sport". Opširnije OVDJE.

15.45 - Italijanski mediji javili su danas da postoji interesovanje Antonija Kontea za Đorđa Kjelinija.

Trener Čelsija je to demantovao:

"Neke spekulacije su zaista istinite, a neke nisu. Ova informacija nije tačna", kazao je Konte.

15.15 - Hadersfild će do sjutra dovesti defanzivca Monaka Terensa Kongola na pozajmicu, javlja BBC.

14.21 Arsen Venger je kazao da klub nije dobio ponudu, niti je bilo ko kontaktirao čelnike Arsenala oko transfera Aleksisa Sančesa u Mančester siti.

"Svi dobro znaju kakva je situacija. Njemu ističe ugovor na ljeto, mi želimo da ostane, ali on odlučuje. Ako ode, naša obaveza je da dovedemo velikog igrača umjesto njega. Za sada, Aleksis je fudbaler Arsenala, a nikakav kontakt, ni zvaničnu ponudu nismo dobili", rekao je Venger, koji je demantovao da je zainteresovan za defanzivca Čelsija Davida Luisa.

14.19 Liverpul razmišlja o tome ko bi mogao da zamijeni Filipea Kutinja, s obzirom na to da je njegov transfer u Barselonu sve izvjesniji, ili u januaru ili na ljeto.

Jedna od opcija je Manuel Lansini, igrač Vest Hema, nekadašnji saigrač Mirka Vučinića u Al Džaziri.

14.05 Trener Sevilje Vinćenco Montela govorio je o aktivnostima u prelaznom roku. Da li je pomenuo Stevana Jovetića pročitajte ovdje.

13.25 Gžergorž Krihovjak nije se snašao u PSŽ-u, koji ga je 2016. godine doveo iz Sevilje za 30 miliona eura.

Nije blistao ni u Vest Bromvič albionu, gdje je proveo polusezonu, kao pozajmljen igrač.

Sada se pominje njegov dolazak u Seriju A, a navodno su Inter i Roma zainteresovani.

13.00 Real traži formulu kako da dovede Harija Kejna, tvrde engleski mediji.

Moguća formula glasi - Garet Bejl plus 150 miliona eura.

12:45 Napadač Juventusa Marko Pjaca mogao bi da se preseli na pozajmicu u Šalke. Reprezentativac Hrvatske propustio je veći dio sezone zbog povrede. Šalke želi da pozajmi Pjacu do kraja sezone.

12:15 Real Madrid spreman je da aktivira otkupnu klauzulu i dovede golmana Kepu Arizabalagu, piše Marka.

Atletik Bilbao ne želi da proda svoju 23-godišnju zvijezdu, ali Madriđani bi mogli da "zaobiđu" pregovore sa Baskijcima, plativši 20 miliona eura i tako direktno pristupe fudbaleru.

Ipak, baskijski klub će pokušati da ubijedi španskog internacionalca da odbije Zidanov tim i ostane na San Mamesu.

11:50 Mančester Junajted izgubio je trku sa Napolijem koji je dogovorio dolazak defanzivca Benfike Grimalda, prenosi O Žogo.

Italiani su se navodno obavezali da će za Španca platiti 30 miliona eura, primoravajući Murinja da novog lijevog beka potraži negdje drugo.

Ipak, kako prenosi Il Bjankonero, Mančester Junajted je sve odlučniji da dovede Barseloninog veznjaka Andrea Gomeša.

"Crveni đavoli" ne žele da odustanu, iako su Katalonci već odbili jednu ponudu od 35 miliona funti.

11:45 Leo Mesi želi da njegov klub sklopi dogovor sa Totenhemovom zvijezdom Dele Alijem, tvrdi Diario Gol.

Katalonski tim svjestan je da su mu potrebna pojačanja na sredini terena, ali je takođe i jasno da londonski klub neće ni odgovarati na ponude ispod 100 miliona eura.

Barselona takođe planira da sa Samuelom Umtitijem razgovara o novom ugovoru, kako bi okončali interesovanje oba mančesterska kluba za francuskog defanzivca, piše Marka.

11:35 Arsen Venger negirao je da je blizu sklapanja dogovora sa Čelsijevim fudbalerom Davidom Luizom.

Govoreći pred novinarima u utorak, Venger je odbacio sve češće glasine, ali se ipak čini da će na tržištu tražiti pojačanja u januarskom roku.

Takođe, naglasio je i da nije bilo ponuda za glavne zvijezde tima - Aleksisa Sančesa i Mesuta Ozila.

Kako je portal Goal naveo, Čileanac želi da "pogura" prelazak u redove Mančester Sitija, dok Ozil takođe hoće da napusti klub.

11:30 Prema Onda Sena radiju, Liverpul će od Barselone zahtijevati 180 miliona eura za Filipa Kutinja.

Brazilac se već duže vremena vezuje sa prelaskom u katalonski klub, a Klop je navodno voljan da ga proda ukoliko dobije zadovoljavajuću ponudu.

11:25 Londonski Čelsi kontaktirao je Bajern povodom mogućeg prelaska veznjaka Artura Vidala u januaru, piše Bild.

Vidal ima ugovor do 2019. godine, ali minhenski klub bi ga mogao prodati ukoliko pregovori budu išli u pravcu koji im odgovara.

11:20 Stevan Jovetić je prošlog ljeta prešao iz Sevilje u Monako, ali je u dosadašnjem dijelu sezone sakupio samo sedam nastupa, te odigrao 329 minuta.

U nemilosti je trenera Leonarda Žardima, pa je gotovo sigurno da će naš reprezentativac morati da napusti aktuelnog francuskog prvaka, piše Sportska centrala.

Ono što mu ide na ruku je činjenica da je Vinćenzo Montela preuzeo Sevilju, pa bi Jovetić konačno mogao da zaigra fudbal i to pod palicom “Aeroplanina”, pogotovu što se za Stivena Nzonzija interesuje engleski Brajton, i on će u januaru najvjerovatnije napustiti Andaluziju.

Montela i Jovetić su već imali priliku da sarađuju u Fiorentini u sezoni 2012/2013.

11:15 Real Madrid spreman je da Mančester Junajtedu proda njemačkog fudbalera Tonija Krosa, kako bi finansirali senzacionalni transfer za brazilsku zvijezdu Nejmara, piše britanski Ekspres.

Madriđani navodno žele Brazilca kao dugotrajnu zamjenu u slučaju odlaska Kristijana Ronalda, ali klub bi morao da finansije uskladi sa finansijskim fer-plejom, za šta možda ne bi bila dovoljna ni prodaja Gereta Bejla.

Pari-sen Žermen i Mančester Siti su takođe imena koja se spominju kao potencijalne nove destinacije za Njemca.

Bonus video: