Gvardiola kritikuje ligu zbog "katastrofalnog" rasporeda

U remiju sa Kristal Palasom u nedjelju, povrede su doživjela dvojica ključnih igrača Sitija Kevin de Brujne i Gabrijel Žezus
2 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2018. 09:56h

Svake godine u ovo vrijeme menadžeri najvećih engleskih klubova kritikuju Premijer ligu zbog gustog rasporeda, a ove zime na red je došao Pep Gvardiola.

Mančester siti je ubjedljivo prvi na tabeli, 31. decembra je remizirao poslije osamnaest uzastopnih pobjeda, a u utorak igra četvrti meč u jedanaest dana.

U remiju sa Kristal Palasom u nedjelju, povrede su doživjela dvojica ključnih igrača Sitija Kevin de Brujne i Gabrijel Žezus, podsjeća B92.

"Kažete mi da je tehnički i fizički to dobro za igrače, ne, nije, katastrofalno je", rekao je Gvardiola uoči meča sa Votfordom.

Siti je u ponedjeljak potvrdio da je Žezus povrijedio ligamente skočnog zgloba zbog čega će sigurno propustiti "stršljenove", a neizvjestan je i nastup Belgijanca.

"Morate se diviti fizičkoj snazi Premijer lige, ali igrači moraju biti zaštićeni, to je sve što tražim", dodao je menadžer Sitija.

Za razliku od ostalih liga "petice", u Premijer ligi nema pauze tokom novogodišnjih praznika, naprotiv, tradicionalno se odigra najviše utakmica prosečno u toku dvije nedjelje nego tokom cijele sezone u istom periodu.

"To je tradicija, moram da se prilagodim. Nekad imaš tri dana za odmor, nekad četiri, nekad dva, svima je isto. Prošle sezone smo imali manje vremena za odmor nego ove, možda ćemo sljedeće imati nešto više. Tako je, kako je. Mogu da izrazim svoje mišljenje o ovome, ali mislite da ću tako natjerati čelnike da nešto promijene? Nema šanse", zaključio je Gvardiola.

Bonus video: