Atletiko želi primat u Madridu, gradski derbi i na "Old trafordu"

Real čeka „kolćonerose” koji imaju šest bodova više i utakmicu manje, Junajted protiv Sitija u derbiju Mančestera

1874 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Došao je momenat da Atletiko Madrid bude favorit za titulu u španskoj La Ligi.

Očajna situacija u Barseloni i posrtanje Reala učinili su da „kolćonerosi” u uvodnom dijelu prvenstva ubjedljivim partijama naprave razliku koju je malo ko očekivao.

Atletiko tako ima šest bodova više od gradskog rivala uz utakmicu manje, te 12 u odnosu na Barsu, koju je prije desetak dana i pobijedio na „Vanda Metropolitanu”.

Sada je na redu derbi Madrida - domaćin je Real (21 sat) na pomoćnom terenu „Alfredo di Stefano”. Tabela govori dovoljno, „merengesima” je pobjeda imperativ...

"Da li je Atletiko favorit za titulu? Naravno, to je zaslužio odličnim igrama. Atletiko uvijek igra pravi takmičarski fudbal, ima odlične rezultate", rekao je Zinedin Zidan.

Real brani titulu, ali Francuz ne želi tu vrstu pritiska samo nekoliko dana nakon što je izborio plasman u osminu finala Lige šampiona.

"Mi moramo da se okrenemo sebi, da ne mislimo na Atletiko. Samo želimo da iz meča u meč podižemo formu, da postanemo tim kakav želimo, ne razmišljajući o tome kakva će biti tabela na kraju. I, naravno, želimo da pobijedimo Atletiko", istakao je Zizu.

OBLAK: NISU NAVIKLI NA OVAKAV ATLETIKO

Real je već pretrpio tri poraza u 11 kola, a Atletiko je u seriji od sedam trijumfa u La Ligi u kojima je primio samo jedan gol (od Osasune).

Atletiko igra ofanzivnije, Atletiko daje mnogo više golova nego ranije...

"U posljednje vrijeme smo pokazali nešto na šta javnost nije navikla od nas. Igramo sa više posjeda, šansi, ofanzivniji smo i to mi se dopada. Bitno je, naravno, i ko je protivnik, ali želja i borba su uvijek na najvišem nivou", jasan je golman Atletika Jan Oblak.

foto: REUTERS

Sosijedad je najefikasniji sa 22 pogotka, Atletiko je postigao jedan manje iako ima dvije utakmice manje, Barsa je na 20, Real na 17...

"Na pravom smo putu, a derbi je pravi test. Real je veliki klub, tim koji može da izgubi nekoliko mečeva, a onda slavi u najvažnijem. Ima naše poštovanje, ali siguran sam i da i rival nas respektuje", kaže Oblak, saigrač našeg Stefana Savića.

JUNAJTED - SITI: NOVI PRITISAK NA SOLSKJERA

Krah u Ligi šampiona je još jednom pokazao sve mane Mančester junajteda koji sada u gradskom derbiju opet mora da juri izlazak iz krize.

Ole Gunar Solskjer je ponovo na udaru - da li može da se „odbrani” u okršaju sa Sitijem danas od 18.30 na „Old trafordu”?

"Ne može da se pobijedi u svakoj utakmici, zato nam ne treba zvono za uzbunu. Moramo da se pomirimo s tim da smo ispali iz Lige šampiona i da se okrenemo novom velikom izazovu. Protiv Sitija smo u posljednje vrijeme odigrali nekoliko odličnih utakmica, siguran sam da to možemo da ponovimo", rekao je Solskjer.

foto: Reuters

„Crveni đavoli” trenutno imaju bod više od „građana”.

"Ovo nije meč nokaut faze, nego jedan u nizu u kojem želimo pobjedu", rekao je Pep Gvardiola i stao u odbranu Solskjera:

"Ne moram da mu dajem podršku, dovoljno je jak i zna svoj posao. Uvijek je tako - u pobjedama su menadžeri genijalci, poslije poraza se priča o otkazima", istakao je Gvardiola.

Londonski derbi će odigrati Kristal Palas i Totenhem, a u London stiže i Liverpul koji gostuje Fulamu.

Bonus video: