Real pokazao kvalitet i ponos, Atletiko spušten na zemlju

Atletiko je, ipak, u dobroj poziciji, jer ima i meč manje, ali da bi je zadržala Simeoneova ekipa moraće mnogo bolje nego što je pokazala na "Di Stefanu"

7537 pregleda 2 komentar(a)
Karvahal i Ramos slave drugi gol, Foto: Reuters
Karvahal i Ramos slave drugi gol, Foto: Reuters

Real ima mnogo kvaliteta i ponosa da ne dozvoli gradskom rivalu da ga gleda sa visine - "merengesi" su u madridskom derbiju nanijeli "kolćonerosima" prvi poraz u La Ligi (2:0) i pokazali im da će dosta toga morati da se poklopi da bi preuzeli primat i u gradu i u Španiji.

Gotovo rutinsku pobjedu ostvario je Zidanov tim, koji je smanjio zaostatak za liderom na tri boda.

Atletiko je, ipak, u dobroj poziciji, jer ima i meč manje, ali da bi je zadržala Simeoneova ekipa moraće mnogo bolje nego što je pokazala na "Di Stefanu".

Real je u prvom dijelu imao stativu Benzeme i gol, koji je nakon kornera postigao Kazemiro, udarcem glavom sa 6-7 metara.

Gosti nemoćni, bez opasnih akcija, sve do 55. minuta, kada je Lemar očajno završio prvi dobar napad i ubacivanje Tripijea, traljavim udarcem iz odlične pozicije...

Sve je bilo gotovo osam minuta kasnije - Karvahal je sjajno šutirao sa 25 metara, lopta pogodila stativu i od Oblakovih leđa se odbila u mrežu.

Za 63. minuta Atletiko je primio isti broj golova kao na prethodnih deset utakmica, a s obzirom na ofanzivni učinak bilo je jasno da od preokreta nema ništa...

Deset minuta prije kraja Saul je, doduše, glavom iznudio dobru odbranu Kurtoe, ali podatak da je to bio tek treći udarac na gol, a prvi u okvir, dovoljno govori o nemoći gostiju...

Stefan Savić je odigrao 90 minuta i dobio žuti karton zbog prigovora nakon drugog gola...

Bonus video: