Striković "meč-viner": Nova pobjeda Rudara za mirniji zimski san

Rudar se revanširao Jezeru za poraz u prvom krugu i trijumfom u Beranama 2:1 gotovo pobjegao iz opasne zone

1998 pregleda 2 komentar(a)
Vuk Striković, Foto: Dejan Kandić
Vuk Striković, Foto: Dejan Kandić

Strahovita finansijska kriza, molbe za pomoć kako bi klub uopšte nastavio da se takmiči, a onda - tri uzastopne pobjede.

Nakon trijumfa nad Iskrom i Podgoricom, Pljevljaci su srušili direktnog konkurenta u borbi za opstanak - slavili su 2:1 protiv Jezera u Beranama i revanširali se Plavljanima za poraz u pod Golubinjom u prvom krugu sezone.

Devet bodova osvojio je Rudar u sedam dana i uradio ono što se doskora činilo nemoguće, nazamislivo - na zimsku pauzu ide na samoj granici zone baraža.

Jezero je, otprilike, išlo obrnutim putem - sa dva uzastopna poraza u posljednja dva jesenja kola, momci Milije Savovića pokvarili su maltene sve dobro što su uradili u dosadašnjem dijelu sezone. I oni imaju 22 boda - na granici su zone baraža.

Rudar je poveo u 14. minutu, kada se Dejan Kotorac ubacio iz drugog plana, na pas Miljana Vlaisavljevića izašao je sam na golmana Asanovića i lijevom nogom pogodio bliži ugao.

Fudbaleri Jezera napravili su pritisak, prenijeli su težište igre pred protivnički šesnaesterac, dominirali su, bili su opasni, a do zasluženog izjednačenja stigli su već u trećem minutu nastavka.

Matija Pejović se poigravao u svom šesnaestercu, rezervista domaćih Saša Radenović mu je oduzeo loptu, uslijedio je faul, penal, te sigurna realizacija Ndujea Mujecija - 1:1.

Jezero je nastavilo u istom ritmu, Rudar se branio, dobar pokušaj imao je Isljami, po prikazanoj igri domaći su bili bliži preokretu.

A onda, gotovo niotkuda, novo vođstvo Rudara - Zečević je ubacio sa desne strane, odbrana Jezera je zaspala, a Vuk Striković golgeterskom reakcijom postigao deveti gol ove sezone - 2:1 za Rudar.

Ostalo je još 15-ak minuta, domaći su nastavili da napadaju, rizikujući da iz kontre prime i treći gol. Mogli su - jer je Rudar imao nekoliko vrlo opasnih napada, ali mogli su i da izjednače - pokušaj Radoša Dedića glavom u nadoknadi završio je pravo u ruke golmana Helića.

Bonus video: