Katastrofa Arsenala - poraz i od Barnlija, 15. mjesto na tabeli, Džaka hvatao rivala za vrat

Obamejang postigao autogol za šesti poraz "tobdžija" u posljednjih osam mečeva u Premijer ligi. Lester ubjedljiv protiv Brajtona (3:0) za treće mjesto na tabeli

3360 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kakva katastrofa Arsenala - kada su svi očekivali najavu izlaska iz krize, tim Mikela Artete izgubio je kod kuće i od Barnlija (0:1).

To je treći uzastopni poraz "tobdžija", čak šesti na posljednjih osam utakmica. Debakl slikovito oslikava i tabela - katastrofalna, ponižavajuća 15. pozicija velikana iz sjevernog Londona nakon 11 kola premijerligaškog fudbala ove sezone.

Da nesreća bude veća, Arsenal je tokom dobrog dijela meča izgledao dobro na terenu, bio je opasan, stvarao je šanse, nedostajao je samo gol.

A onda, malo je reći neinteligentan potez Granita Džake, kao potvrda agonije - švajcarski reprezentativac uhvatio je za vrat protivničkog fudbalera u 58. minutu, na samo nekoliko metara od sudije.

Grem Skot je, ipak, morao da pogleda snimak kako bi vezisti domaćih pokazao crveni karton.

Arsenal se "raspao" sa desetoricom, a Barnli je do vrlo važne pobjede stigao, desilo se čak i to - autogolom najskupljeg igrača domaćih Pjera-Emererika Obamejanga.

Barnli je osvojio deveti bod, pobjegao je iz opasne zone, u kojoj su ostali Fulam, VBA i Šefild junajted.

A Lester je na samo bod od prvog mjesta - "lisice" su na svom stadionu savladali Brajton sa 3:0, golovima u prvom poluvremenu.

Medison je pogodio za 1:0 u 27. minutu.

Četiri minuta prije odlaska na odmor upisao se i Džejmi Vardi, desetim golom ove sezone (jedan više dao je samo Kalvert-Luin iz Evertona).

Nije to bilo sve u prvom poluvremenu, samo minut prije odlaska na odmor Medison je pogodio još jednom za konačnih 3:0.

"Lisice" u srijedu u vanrednom kolu dočekuju Everton. Tim Brendana Rodžersa ima samo bod manje od vodećeg dvojca, a kako se Totenhem i Liverpul istog dana sastaju međusobno, senzacionalni šampion iz 2016. mogao bi ponono na vrh.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: