Reakcije nakon žrijeba - Zidan: Daleko je februar; Kuman: PSŽ je dao mnogo novca da se bori za titulu

Mečevi osmine finala na programu su 16, 17, 23. i 24. februara naredne godine, dok su revanši 9, 10, 16. i 17. marta.

25271 pregleda 5 komentar(a)
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Ažurirano: 14.12.2020. 15:28h

Poznati su parovi osmine finala Lige šampiona.

Mečevi osmine finala na programu su 16, 17, 23. i 24. februara naredne godine, dok su revanši 9, 10, 16. i 17. marta.

Evo i prvih reakcija.

Borusija Menhengladbah - Mančester siti

Pep Gvardiola, trener Sitija: Dok sam radio u Njemačkoj naučio sam da je Menhengladbah istorijski tim. Poštujem tradiciju i ljepotu njihovog fudbala. Nadam se da ćemo biti u formi kada dođe vrijeme. Želimo da se takmičimo i prođemo dalje.

Marko Roze, trener Borusije: Ovo je veliki izazov, ali mu se radujemo. Kada se pomene Mančester siti prva asocijacija je trener, njihov stil i individualni kvalitet.

Lacio - Bajern Minhen

Luis Alberto, vezista Lacija: Komplikovan žrijeb. Igramo sa šampionom, ali bez straha i uzdignute glave.

Hasan Salihamidžić, direktor Bajenra: Težak protivnik, to je osjetio i Dortmund. Nikada nije prijatno igrati sa italijanskim timovima, ali je uvijek ugodno posjetiti Rim.

Atletiko Madrid - Čelsi

Petr Čeh, golman Čelsija: Težak žrijeb, jer je Atletiko iskusan rival. Čvrsta ekipa, koja igra konstantno dobro. Igrali smo mnogo puta i nismo prolazili onako kako smo željeli.

Lajpcig - Liverpul

Jan Raš, najbolji strijelac Liverpula svih vremena: Lajpcig je jedna od najboljih njemačkih timova, koji je protiv Mančester junajteda u odlučujućem meču pokazao snagu. Odlika velikih timova je da igraju najbolje kad je najvažnije.

Porto - Juventus

Pavel Nedved, direktor Juventusa: I prošle sezone smo bili favoriti protiv Liona, pa smo eliminisani. To je Liga šampiona, svaka preptreka je teška. Porto je atraktivan tim, koji ima sistem 3-5-2, veoma interesantne igrače. Čeka nas težak izazov.

Barselona - PSŽ

Ronald Kuman, trener Barselone: PSŽ je klub koji je potrošio mnogo novca da bi se borio za trofej Lige šampiona. To je tim koji ima velike ciljeve, koji je igrap u finalu. Oni su jaki, mi smo jaki, vjerujem da nam slijede velike i izjednačene utakmice.

Giljermo Amor, direktor Barselone: Znamo protivnika, PSŽ ima fantastične igrače. Oni imaju ambicije da idu do kraja, ali i mi imamo naše želje i opcije da idemo dalje.

Leonaro, direktor PSŽ-a: Osjećamo da smo spremni da igramo sa svima. Ali, imamo dva mjeseca do tog meča, pred nama je mnogo važnih mečeva do tada, a sve zavisi u kakvom momentu ćemo i mi i oni dočekati februar.

Sevilja - Borusija Dortmund

Monći, direktor Sevilje: Dortmund je tim koji volim, volim filozofiju koju ima klub. Težak rival, favorit je protiv nas, ali Sevilja može da igra sa svima.

Đulen Lopetegi, trener Sevilje: Igramo sa sjajnim protivnikom. Mogu da igraju u različitim sistemima, sa raznim postavkama igre. Imaju tehnički sjajne fudbalere, fizički su jaki i forsiraju brz fudbal. Moramo da damo sve od sebe.

Edin Terzić, privremeni trener Dortmunda: Sevilja je osvojila mnogo trofeja na evropskoj sceni, dominirala je Ligom Evrope. To je za poštovanje. Mi smo sada u delikatnom trenutku, najvažnije je da se stabilizujemo i da idemo iz meća u meč.

Atalanta - Real Madrid

Zinedin Zidan, trener Reala: Atalanta zaslužuje veliki respekt zbog svega što radi, ali meč je u februaru, a do tada ima mnogo važnih izazova za nas.

Emilio Butragenjo, direktor Reala: Najvažnije je da budemo u dobroj formi, jer onda možemo da svakoga da pobijedimo. Istorijski gledano, uvijek je za nas bilo dobro kada smo revanš igrali kod kuće. Potrebno je da ostvarimo dobar rezultat u prvom meču i da sa prednošću dođemo u Madrid.

Antonio Perkasi, predsjednik Atalante: Mi smo ponosni što smo ponovo u osmini finala. Igramo protiv kluba, koji je istorija fudbala. Biće to još jedno veliko iskustvo za nas.

Bonus video: