Anri gasi televizor zbog Džake, Arteta smiruje: Nema panike

"Nema panike u našim redovima. Na treningu vidim ekipu kako ulaže veliku energiju," kazao je 38-godišnji Arteta, najmlađi trener u elitnom razredu engleskog fudbala

8200 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Iako redove engleskog velikana Arsenala trese velika kriza, menadžer Mikel Arteta smiruje javnost.

"Nema panike u Arsenalu".

"Tobdžije" su u nedjelju u susretu 12. kola kod kuće izgubili od Barnlija sa 1:0 i trenutno se nalaze na 15. mjestu što je najgori prvenstveni start u posljednjih 39 godina.

"Nema panike u našim redovima. Na treningu vidim ekipu kako ulaže veliku energiju," kazao je 38-godišnji Arteta, najmlađi trener u elitnom razredu engleskog fudbala.

"Vidim naš kvalitet, ali opet smo izgubili. Pružili smo rivalu priliku i oni su to iskoristili."

Arsenal je od 59. minuta imao igrača manje jer je Granit Džaka dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a izgubili su zahvaljujući autogolu Obamejanga, koji je u 73. minutu nakon kornera glavom zatresao vlastitu mrežu.

"Granit je pogriješio, njegov potez je bio neprihvatljiv. Prekoračio je granciu." dodao je Arsenalov strateg.

Nakon utakmice bivši Arsenalov igrač Patris Evra je gostujući na "Skaj sportsu" napao švajcarskog vezistu i prisjetio se zgode kada su on i legendarni napadač Tijeri Anri htjeli da gledaju utakmicu londonskog sastava.

"Tijeri je uključio je televizor. Prva slika koju smo vidjeli na ekranu bila je Džaka kako vodi Arsenal kao kapiten. Anri je odmah isključio je televizor i rekao: "Ne mogu da gledam svoju ekipu u kojoj je Džaka kapiten. I nismo gledali utakmicu," otkrio je bivši francuski reprezentativac dodavši:

"Mislim da je navijačima Arsenala dosta."

Bonus video: