Preminuo Zoltan Sabo, trener TSC-a

"Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čovjeka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim", saopšteno je iz kluba

5011 pregleda 0 komentar(a)
Sabo, Foto: Betaphoto
Sabo, Foto: Betaphoto

Trener TSC-a iz Bačke Topole, Zoltan Sabo preminuo je u 49. godini.

Sabo je profesionalnu igračku karijeru počeo u Hajduku iz Kule, a kasnije je nastupao za Vojvodinu, Partizan, južnokorejski Suvon, japansku Fukuoku, Zalaegerseg u Mađarskoj, kiparski AEK, Mladost iz Apatina i Cement.

Trenersku karijeru počeo je kao asistent Tomislavu Siviću u Kečkemetu, a kasnije je vodio Radnički iz Sombora, Hajduk Kulu, bio pomoćnik u Vojvodini, Liteksu, Donjem Sremu, zatim sjedio na klupama novosadskog Proletera i Jagodine, da bi 2017. postao prvo sportski direktor, a zatim i trener TSC-a.

"Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čovjeka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa", poručili su iz kluba.

Bonus video: