Liverpul u derbiju dočekuje Totenhem, Klop: Impresivno je šta je Murinjo uradio

Uoči ovog duela obje ekipe su kiksale u šampionatu - "redsi" su remizirali sa Fulamom (1:1), baš kao i Totenhem sa Kristal Palasom

3261 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: REUTERS
Klop, Foto: REUTERS

Utakmicama 13. kola kola večeras se nastavlja Premijer liga, a derbi se igra sjutra - Liverpul na "Enfildu" dočekuje Totenhem.

Uoči ovog duela obje ekipe su kiksale u šampionatu - "redsi" su remizirali sa Fulamom (1:1), baš kao i Totenhem sa Kristal Palasom.

Obje ekipe imaju isti broj bodova i dijele prvo mjesto uoči duela. Totenhem pod Murinjom igra sjajno.

„Žoze Murinjo je pokazao nevjerovatne sposobnosti, impresivno je šta je uradio sa Totenhemom. Veoma dobro su igrali ove sezone. Pretvorio ih je u mašinu za dobre rezultate. Ostvaruju ono što žele, uz dobru igru. Čak i kada niijesu na maksimumu, pobjeđuju“, smatra menadžer šampiona Engleske, Jirgen Klop.

Hari Kejn i Hjon Min Son su u vrhunskoj formi.

"Kad god igrate protiv Totenhema, morate posebnu pažnju da obratite na Kejna i Sona. Njihov odnos sada funkcioniše na pravi način. Mogao bih mnogo dobrih stvari da kažem o Totenhemu. Ali pokušaćemo da se borimo, pobijedimo“, obećava Njemac.

Liverpul ima ogromnih problema sa povredama, pa je na presuponovo bilo riječi o pravilu o pet izmjena.

„Rekao sam sve što sam imao na tu temu. Ponekad se čini kao da sam ja jedini za to, ali znam da ima još ljudi koji se zalažu za uvođenje tog pravila. Nemam uticaja na to, ali se i dalje nadam da će biti usvojeno. U ovom trenutku vjerovatno nemam ni dovoljno igrača za pet izmjena, ali nije riječ o nama, već o svima. O igračima“, rekao je njemački stručnjak.

Meč počinje u 21 čas.

Bonus video: