Sada je i zvanično: VBA otpustio Bilića

Bilića će vjerovatno naslijediti Sem Alardajs, koji je dvije godine bez posla i specijalista je da ekipe sačuva u Premijer ligi

4369 pregleda 1 komentar(a)
Bilić, Foto: Reuters
Bilić, Foto: Reuters

Ono što su britanski mediji danas najavljivali, sada je ozvaničeno - VBA je otpustio Slavena Bilića.

Iz kluba su se zahvalili Biliću i njegovom stručnom štabu na ostvarenim rezultatima i kazali da trenutnu situaciju neće dalje komentarisati.

Bilić je prije 18 mjeseci sjeo na klupu VBA, kada je naslijedio Darena Mura i potpisao dvogodišnji ugovor. Pod njegovom komandom VBA je igrao sjajno prošle sezone u Čempionšipu, osvojio drugo mjesto i ušao u Premijer ligu.

Ove sezone "vrećice" su jedna od najslabijih ekipa u Premijer ligi. Poslije 13 kola nalaze se na 19. mjestu sa sedam bodova. Posljednji bod osvojili su sinoć na gostovanju Mančester sitiju.

Utakmica protiv Sitija bila je 100. u Bilićevoj menadžerskoj karijeri u Premijer ligi. Splićanin je od 2015. do 2017. bio menadžer Vest Hema.

Bilića će vjerovatno naslijediti Sem Alardajs, koji je dvije godine bez posla i specijalista je da ekipe sačuva u Premijer ligi. Trebalo bi da potpiše ugovor do kraja sezone.

Slaven Bilić je u trenerskoj karijeri, osim Vest Hema i VBA, vodio Hajduk iz Splita, Bešiktaš, Lokomotivu iz Moskve i Al-Itihad.

Bio je selektor mlade i seniorske reprezentacije Hrvatske. "Vatrene" je 2008. vodio do četvrtfinala Evropskog prvenstva, gdje su eliminisani od Turske poslije penala.

Bonus video: