Budućnost protiv Petrovca: Lider želi na plus 18

Petrovac dočekuje Budućnost (14 h) u zaostalom meču 5. kola Telekom 1. CFL

4721 pregleda 1 komentar(a)
Sa nedavnog meča Budućnost - Petrovac pod Goricom, Foto: Boris Pejović
Sa nedavnog meča Budućnost - Petrovac pod Goricom, Foto: Boris Pejović

Posljednjeplasirani Petrovac i vodeća Budućnost odigaće danas (14 h) pod Malim brdom zaostali meč 5. kola Telekom 1. CFL, čime će definitivno biti spuštena zavjesa na jesenji dio sezone na domaćoj klupskoj sceni.

Utakmica je trebalo da se igra početkom septembra, ali je tada odložena zbog evropskih obaveza podgoričkog tima.

- Petrovac jeste posljednji na tabeli, ali nas čeka teška utakmica. To je ekipa koja nas je namučila pod Goricom u našoj pobjedi od 2:1, zato moramo da budemo maksimalno ozbiljni kao i na svim utakmicama do sada - kazao je desni bek Budućnosti, 19-godišnji Bogdan Milić.

Budućnost ima 15 bodova prednosti na vrhu u odnosu na drugoplasirani Dečić, što je već rekordna prednost na polusezoni, a u slučaju trijumfa Podgoričani će prezimieti sa nevjerovatnih plus 18.

- Naš cilj je jasan u svakoj utakmici, želimo da osvojimo tri boda i da na zasluženu pauzu i odmor odemo sa plus 18 - dodao je Milić, čija ekipa juri još jednu dvocifrenu brojku - desetu uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Desni bek Budućnosti, rođeni brat donedavnog kapitena Stefana Milića, koji je ljetos otišao u zagrebački Dinamo, nametnuo se još početkom sezone nakon povrede Petra Vukčevića i od tada je nezamjenjiv na poziciji desnog beka - odigrao je 15 utakmica u prvenstvu.

- Zadovoljan sam svojim igrama, nadam se da sam opravdao očekivanja uprave i stručnog štaba. Nastaviću da se trudim i da napredujem - poručuje Milić za klupski sajt.

Petrovac je posljednji na tabeli, ima pet bodova manje od pretposljednjeg OFK Titograda i šta god uradi danas - na proljeće ga čeka grčevita borba za opstanak.

- Budućnost je apsolutni favorit, ali pokušaćemo da uradimo nešto - barem da osvojimo bod, što bi bio uspjeh za nas. Pokušaćemo u polusezoni da riješimo probleme - kazao je trener Petrovca Nenad Vukčević.

Meč pod Malim brdom počinje u 14 sati, sudi Nikola Dabanović.

Bonus video: