Gardaševićev osjećaj za gol cijene i na Kosovu

Crnogorski napadač Sava Gardašević u velikom stilu odigrao utakmice pred zimsku fudbalsku pauzu na Kosovu

4380 pregleda 5 komentar(a)
Sava Gardašević, Foto: Petrit Miftari
Sava Gardašević, Foto: Petrit Miftari

Serijom od četiri uzastopne pobjede kosovski superligaš Lapi u sjajnom će raspoloženju dočekati zimsku pauzu. Za uspjehe u finišu polusezone izuzetno je zaslužan jedini crnogorski internacionalac u klubu iz Podujeva, Sava Gardašević.

Crnogorski napadač proglašen je za igrača utakmice u pobjedi nad favorizovanim Feroniklom 3:2, u kojoj je bio strijelac drugog pogotka. Gardašević se i juče upisao, u posljednjoj utakmici polusezone, 1/16 finala Kupa Kosova, u kojoj je Lapi slavio na gostovanju Oniks Banjeu (4:2). Gardašević je dao prvi gol.

- Odluka da nakon osvajanja Druge lige sa Dečićem i plasmana u Prvu ligu, potpišem ugovor sa Lapijem se pokazala kao odlična. I više od toga, jer se na Kosovu još više voli fudbal nego u Crnoj Gori. Ulaže se puno, publika, ljudi na ulicama, predsjednici klubova - svi nevjerovatno vole fudbal a igrači imaju poseban povlašten status. Nemoguće je proći ulicom bez zahtjeva za fotografisanjem, autogramom - kazao je Gardašević.

Odluku da prihvati ponudu, kaže, nije donio slučajno.

- Igrali su brojni naši igrači na Kosovu, Draško Božović između ostalih, a i sada u Superligi igra osam crnogorskih fudbalera. Svi i to bez izuzetka imaju impresije slične mojim. Igra se brže i jače nego kod nas, ulaganja su velika i u ligi igraju fudbaleri iz Brazila, Francuske... U Lapiju imamo sedmoricu stranaca, golmani su iz Italije i Južne Afrike, jedan je iz Sjeverne Makedonije a trojica iz Albanije. Nakon lošeg starta moj Lapi je nanizao četiri pobjede, sve je krenulo kako se poželjeti može i problem pravi samo korona. Naš stadion od 6.000 mjesta vijek je bio pun, sada igramo bez publike - objasnio je Gardašević.

Bonus video: