"Fifa The Best": Bez dileme - najbolji je Levandovski

Klop ispred Flika izabran za najboljeg trenera, Nojer obilježio godinu među golmanima

12130 pregleda 45 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Konkurencija je bila žestoka, ali dilema nije postojala - Robert Levandovski je najbolji fudbaler 2020. godine u izboru Fife.

U užem izboru su bili i Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, mada je bilo jasno da nijedan od njih nije mogao da parira fenmenalnom Poljaku u osvajanju nagrade "Fifa The Best".

Leva je osvojio sa Bajernom Ligu šampiona, Bundesligu, Superkup Njemačke i Evrope, a u svim takmičenjima u kojima je nastupao bio je i najbolji strijelac.

U osvajanju trofeja je pomogao sa 55 golova na 47 utakmica...

Manuel Nojer je obilježio godinu među golmanima, dok je Jirgen Klop izabran za najboljeg trenera.

Njemac, osvajač titule prvaka Engleske sa Liverpulom, slavio je ispred Hansija Flika (Bajern) i Marsela Bjelse (Lids junajted) i ugrabio nagradu drugu godinu zaredom.

"Iskreno, šokiran sam. Hvala vam puno. Puno ljudi je zaslužno za naše rezultate, a najviše od svega stručni štab s kojim radim", kazao je Klop.

FIFA i FIFPro - svjetski sindikat fudbalera, izabrali su najbolji tim, a u glasanju su, tradicionalno, učestvovali i crnogorski igrači.

Najbolji tim godine čine: Alison, Aleksander-Arnold, Van Dajk, Ramos, Dejvis, Kimih, De Brujne, Tijago Alkantara, Mesi, Levandovski, Ronaldo.

Napadač Totenhema Son je za bravuru protiv Barnlija u Premijer ligi dobio nagradu "Ferenc Puškaš" za najbolji gol.

Selektorka Holandije Sara Vigman je najbolji trener u ženskoj konkurenciji, najbolja igračica je Lusi Bronz (Mančester siti), a golmanka Sara Buadi iz Liona.

Bonus video: