Bajernov model: I trofeji i zarada u godini u kojoj su ostali u velikom minusu

Izvršni potpredsjednik kluba Jan-Kristijan Dresen kazao je kako je dobit u ovoj sezoni dokaz da funkcioniše Bajernov model upravljanja koji nikada ne troši više od onoga što je zaradio

7240 pregleda 2 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Uprkos uticaju pandemije koronavirusa na sve prihode u sportu, evropski i njemački prvak Bajern je sezonu 2019/20. završio sa 9.8 miliona eura čiste dobiti, objavio je bavarski klub.

Ukupni prihod Bajerna iznosio je ukupno 698 miliona eura, dok je u sezoni ranije klub iz Minhena imao rekordnih 750 miliona eura.

I dobit je nakon oporezivanja lani iznosila 52.5 miliona, ali je Bajern i ovu tešku sezonu uspio da okončaa u plusu.

"Pandemija koronavirusa opteretila je cijeli fudbal u ovoj sezoni. U tom kontekstu, i prihod koji je ostvaren i činjenica da smo prošlu sezonu mogli završili sa profitom sjajna je vijest", kazao je predsjednik kluba Karl-Hajnc Rumenige.

Sportski uspjesi i osvojeni Kup, prvenstvo i Liga šampiona pomogli su u nadoknađivanju sredstava, ali i dalje nedostaju prihodi od ulaznica.

Izvršni potpredsjednik kluba Jan-Kristijan Dresen kazao je kako je dobit u ovoj sezoni dokaz da funkcioniše Bajernov model upravljanja koji nikada ne troši više od onoga što je zaradio.

"Klub je izgrađen na čvrstim temeljima koji su se kontinuirano jačali tokom posljednjih nekoliko godina i sada se pokazuju stabilnim u kriznim vremenima," rekao je Dresen, koji je dodao da sezona 2020/21 teško može da se završi sa profitom, ako ne bude gledalaca od marta ili aprila.

Bonus video: