Idealni tim jeseni mogao bi da bude - tim Budućnosti, ali igrali su i ostali

Igrači koji su obilježili jesenji dio sezone u Telekom 1. CFL - Budućnost dominirala i individualno i kolektivno, Dečić najveće iznenađenje, Podgorica takođe

14145 pregleda 30 reakcija 12 komentar(a)
Dominirali i kolektivno i individualno: Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Dominirali i kolektivno i individualno: Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Jesenja polusezona Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige završena je dominacijom Budućnosti kakva se ne pamti na domaćim terenima. S obzirom na rekordnu bodovnu prednost (čak 18 bodova), idealni tim jesenjeg dijela sezone mogao bi, bez greške, da bude - cijeli tim Budućnosti.

Ipak, igrali su i ostali, a Dečić je drugim mjestom i plasmanom u polufinale Kupa odigrao najbolju polusezonu ikada. Sličan poduhvat ostvarila je Podgorica, čiji je plasman (4. na tabeli) takođe najbolji u kratkotrajnoj istoriji kluba sa “DG arene”.

Neki su i razočarali, Sutjeska je, na primjer - iako treća, predaleko od prvog mjesta, eliminisana je i iz Kupa, a željela je da se bori za trofeje, Iskra je usporila nakon prošlosezonskog bljeska, dok Petrovcu prijeti prvo ispadanje iz elite ukoliko se ne trgne na proljeće.

Upravo su posljednjeplasirani Petrovčani jedini tim koji nema nijednog fudbalera od 20 koji su, po našem izboru, najviše istakli u prvom dijelu sezone. Prednjači, naravno, Budućnost sa šest fudbalera.

Miloš Dragojević (Budućnost) - Serija pobjeda, ogromna bodovna prednost, raskonša napadačka igra - nekako “ispod radara” je prošao i podatak da je lider primio i najmanje golova u ligi. Dragojević je ulivao sigurnost.

Marko Vukčević (Podgorica) - Nekada je bio veliki talenat, iz Budućnosti otišao u inostranstvo, sada, kada se vratio, opet je pronašao sebe sa 27 godina. Sa “DG arene” do seniorske reprezentacije.

Adrijan Rudović (Dečić) - Sjajna polusezona centralnog beka Tuzana - sjajnim prodorom i golom protiv Sutjeske omogućio je svom timu da se na proljeće bori i za finale Kupa.

Igor Ćuković (Budućnost) - Budućnost je mijenjala desnog beka (Vukčević, pa Milić), lijevog (Sekulić, malo Bojović, pa Vučić), kao i drugog štopera (Adžić, pa Babić). Ćuković je bio standardan od početka.

Marko Tući (Dečić) - Nezamjenljiv u granitnoj odbrani Tuzana, koja je popustila tek u finišu polusezone (Podgorica, pa Budućnost).

Meldin Drešković (Jezero) - Sa kapitenskom trakom predvodio Plavljane do sjajna 22 boda u prvoj sezoni u elitnom rangu nakon 11 godina.

Miloš Raičković (Budućnost) - Fantastičnim golovima, ali i igrama, asistencijama, filigrantskim pasovima - obilježio prvi dio sezone na terenima Telekom 1. CFL.

Goran Milojko (Zeta) - Predstavlja Golubovčane u ovom, proširenom timu jeseni. Zeti su oduzeta dva boda, sa njima bi bila peta, Milojko je održavao “balans”.

Arihiro Sentoku (Podgorica) - Vihorno krilo iz Japana. Postigao je četiri gola, neki su bili ključni.

Draško Božović (Budućnost) - Gdje je stao prošle sezone, kada je bio najbolji igrač lige po izboru Sindikata fudbalera, nastavio je ove. Dao devet golova, iz veznog reda doprinio reznovrsnosti napada Budućnosti.

Igor Ivanović (Budućnost) - Jesen koju će pamtiti. Četiri gola za Budućnost - tri za seniorsku reprezentaciju.

Kristijan Vuljaj (Dečić) - U paru sa Ijirom Camajem “terorisao” protivničke odbrane. Zaustavio se na devet golova, ali nastaviće da pogađa na proljeće, sasvim sigurno. Camaj takođe...

Milutin Osmajić (Sutjeska) - Najbolji igrač i rijetka svijetla tačka Sutjeske u jeseni za zaborav. Dosta je promašivao, ali i asistirao, pogađao - mnogo toga se vrtjelo oko njega.

Vasko Kalezić (Zeta) - Sa Trešnjice stigao do reprezentacije. Solidna polusezona.

Marko Mrvaljević (OFK Titograd) - Direktno je golovima donio OFK Titogradu devet bodova - i to vrlo efektnim golovima. Mladi napadač na proljeće če pokušati da pomogne Budućnosti.

Vuk Striković (Rudar) - Izabrao put kojim se rjeđe ide - napustio Budućnost, sreću potražio u Rudaru. Odlična polusezona sa devet golova.

Božo Marković (Sutjeska) - “Lavovski” je izgurao polusezonu, završio je kao najbolji strijelac lige (11 pogodaka). Uz neopsornu klasu, nagomilano iskustvo i rutinu - Nikšićani nisu morali da brinu za golove.

Šaleta Kordić (Podgorica) - Nekada veliki talenat konačno je izgleda našao sredinu koja mu odgovara, trenera koji mu bezgranično vjeruje. Pogađao kao na traci, malo zastao u finišu, ali deset golova su sasvim solidan učinak.

Ivan Vuković (Iskra) - Blago rečeno promjenjiva polusezona Iskre na kraju je okončana zadovoljavajućim petim mjesto, s obzirom na to kako je krenulo. Da nije bilo Vukovićevih golova u finišu, prošlosezonski hit prvenstva bio bi u zoni ispadanja.

Dejan Zarubica (Budućnost) - Ono što je u drugom dijelu prošle sezone bio Grk Moraitis, u prvom dijelu ove za Budućnost je bio Zarubica, naročito u njenom finišu, kada je sa oporavljenim Grbićem nosio napad Budućnosti. Pet golova nisu bili njegov jedini doprinos.

Bonus video: