Dečiću fali samo veća konkurencija u ekipi

O drugim ambicijama me pitajte kada sakupimo 43 ili 44 boda, što znači siguran opstanak - rekao je trener najprijatnijeg iznenađenja u CFL Edis Mulalić

8792 pregleda 4 komentar(a)
„Svi možemo da budemo ponosni”: Edis Mulalić, Foto: Savo Prelević
„Svi možemo da budemo ponosni”: Edis Mulalić, Foto: Savo Prelević

U sezoni najbubjedljivijih igara u istoriji Budućnosti, koja je do jesenje titule došla sa rekordnih 49 bodova, jedino je Dečić pružao otpor aktuelnom šampionu. Tuzani imaju skor od pobjede, remija, pa poraza u utamicama protiv lidera, a polusezonu su završili na drugoj poziciji i zasluženim epitetom najprijatnijeg iznenađenja u ligi.

Dečić je do 16. kola bio čak i jedina neporažena ekipa, a onda je bolja bila Podgorica 3:0, pa Budućnost - 4:0. Tim Edisa Mulalića je sakupio 31 bod, jedan više od Sutjeske.

- Upravo su ta dva poraza pokazala jedinu boljku naše ekipe. To je ta „dubina” sastava. Prvi poraz je došao nakon dvije teške utakmice sa Sutjeskom u četiri dana, a Budućnost je ipak priča za sebe. Najkvalitetnija ekipa u ligi. U svakom slučaju svi u klubu imamo razloga za ponos, jer niko, ne da nije očekivao, nego ni sanjao ovakve rezultate i poziciju, najbolju u istoriji kluba. Igrači su od starta uspjeli da stvore pozitivnu energiju, neku dobru hemiju. I sa mnom, moram da priznam. Ja sam, doduše, samo imao jednak kriterijum. Igra ko to zasluži radom, zalaganjem i prikazanim na terenu. Tu nije bilo izuzetaka. Mada, Dečić za razliku od Budućnosti, Sutjske pa i Iskre, nema mogućnost velikog izbora igrača - rekao je Mulalić.

Dečić se kao pobjednik Druge lige vratio u elitno takmičenje i pokazao se kao ravnopravan rival svima. I više od toga...

- Ne pamti se da je neka ekipa iz Druge lige imala tako dobar start i rezultat na polusezoni. Mislim da je samo Čelik od 2006. napravio takav rezultat i zaista sam ponosan na igrače. Nekako mi je i drago, jer vidim i entuzijazam svih u klubu, jer zalaganja i ulaganja im nisu bila uzaludna, ja sam u Dečiću i Tuzima domaći, dok igrači, do juče u Drugoj ligi, sigurno nisu ni sanjali da im se dešava da su u centru pažnje. To je neko novo iskustvo, kroz koje smo morali i moramo da prođemo, jer proljeće je uvijek napornije, teže i zahtjevnije. Mi smo se za Prvu ligu pojačali sa dva, tri igrača, a primjetno je da nam treba kvalitetnih pojačanja na svakoj, osim golmanske pozicije. Ta je popunjena. Znamo da je zimi teško naći kvalitetnih igrača, ali na bilo kojoj poziciji bi nam značilo. Najbolje je kada se imaju po dva sjajna fudbalera po poziciji, onda je konkurencija i dodatni podstrek za bolji rad i napredak. Pojačanja ne znače da bi neko postojećem kadru oduzeo hljeb, jer se njihove zasluge moraju uzeti u obzir, ali bi imali alternativu i veće mogućnosti.

Da li su sjajnim izdanjima i rezultatima promijenjeni i ciljevi kluba?

- To me pitajte kada sakupimo 43 ili 44 boda, što znači siguran opstanak. Ići ćemo kao i do sada - od utakmice u utakmicu, da damo najviše. Ne postavljamo sada ciljeve, ali imamo želju. To je da na žrijebu za polufinale Kupa izbjegnemo Budućnost. Ja ne prihvatam da je fudbal nauka, jer po meni dobar rad se odmah vidi, kao i igrač koji zna da igra lopte. I po meni, naš najveći rezultat bio je eliminacija Sutjeske za plasman u polufinale. Igračima svaka čast na tome, a ako budemo imali sreće da na žrijebu izvučemo Iskru ili Zetu, siguran sam da maksimalno borbenom igrom i zalaganjem imamo šansu da izborimo plasman u finale. Pogotovo jer će se polufinale igrati dvije utakmice.

Kada Dečić počinje pripremu za drugi dio sezone?

- Po meni, jako brzo. Već 10. januara, što smatram da je premalo odmora. Trebalo je da igrači imaju makar još desetak dana više za odmor, a i ja sam se uželio kuće, jer u Sarajevu nisam bio punih pola godine. No, nekako je lakše i ljepše odmarati se nakon premašenih planova i nadanja, pa je i upravi lakše da sa osmijehom radi na traženju adekvatnih pojačanja - zaključio je Mulalić.

Bonus video: