Koliko može Barselona: Kuman izgubio povjerenje u neke igrače

"Blaugrana" ima 21 bod poslije 13 mečeva osam manje i utakmicu više od lidera - madridskog Atletika

5754 pregleda 4 komentar(a)
Fudbaleri Barselone, Foto: Reuters
Fudbaleri Barselone, Foto: Reuters

Nakon pobjeda protiv Levantea i Sosijedada, Barselona je u subotu kiksala. Na "Nou Kampu" došla je Valensija i uzela bod (2:2).

Bod protiv Valensije korak je unazad u borbi za priključak vrhu tabele. "Blaugrana" ima 21 bod poslije 13 mečeva osam manje i utakmicu više od lidera - madridskog Atletika.

Situacija u Barseloni bila je povod "Marki" da analizira situaciju u španskom klubu. Španski list piše da su neki igrači u nemilosti holandskog trenera, Ronalda Kumana. Holanđanin je u neke izgubio povjerenje.

Jedan od njih je Klemen Lengle. Francuz je jedno vrijeme, uz Đerara Pikea bio nezamjenljiv, ali sada je situacija drugačija. Pike je povrijeđen, a Lengle na terenu postao neprepoznatljiv. Činio je brojne greške koje su rivalu olakšale put do gola Barselone, pa je posljednja dva meča počinjao sa klupe. I tako će, po svemu sudeći, biti do daljnjeg. Ronald Arauho i Oskar Minguesa su činili štoperski tandem na posljednja dva meča i djeluje da će tako biti jedno vrijeme.

Aruho i Minguesa su u prednosti i nad Umtitijem, iako se Francuz oporavio i dobio zeleno svjetlo da nastavi sa treninzima.

Još jedan koji je u lošoj formi je Felipe Kutinjo. Brazilac je igrao dobro na početku sezone, ali je ponovo u lošoj formi zbog čega je ranije i bio pozajmljen minhenskom Bajernu. Kuman, ipak, i dalje vjeruje Kutinju, ali ne bi bilo čudno da njegovo mjesto zauzme Pedri.

I Miralem Pjanić je u nezavidnoj situaciji. On je ljetos došao iz Juventusa za oko 60 miliona eura, ali nije ostavio dobar utisak. Čak je i u italijanskoj štampi govorio da možda nije bilo dobra ideja da dođe u Barselonu.

Pjanić je protiv Valensije odigrao nekoliko minuta, u Ligi šampiona bio je standardan i nema naznaka da će popraviti formu.

A u lošoj formi je i Fransisko Trinkao - njego doprinos igri je minmalan.

U Kumanov sistem nije se uklopio ni Riki Puć - njega je trener i kritikovao da ne radi dovoljno, te da ne zaslužuje mjesto u timu.

Dobre partije nijesu prikazali ni Serhio Buskets, Antonan Grizman i Martin Brajtvajt. Pred Kumanom je mnogo posla.

Bonus video: