Savić fudbaler godine, Božović i Milinković dominantni u Crnoj Gori

Sjajni defanzivac je dobio 82 glasa i „pobijedio” saigrače iz reprezentacije Stevana Jovetića (47) i Stefana Mugošu (21)

20472 pregleda 186 reakcija 25 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Odbrana Atletiko Madrida ne može da se zamisli bez njega, pa dilema nije ni bilo - Stefan Savić je četvrti put proglašen za najboljeg fudbalera Crne Gore.

Sjajni defanzivac je dobio 82 glasa i „pobijedio” saigrače iz reprezentacije Stevana Jovetića (47) i Stefana Mugošu (21).

- U godini koju je obilježila pandemija, čast mi je što sam još jednom najbolji fudbaler Crne Gore. Ovo mi je motivacija da pružam što bolje partije i za reprezentaciju i za klub. Gdje god budem igrao, trudiću se da podržim razvoj fudbala u Crnoj Gori - poručio je Savić u video poruci iz Madrida.

Dominacija Budućnosti u crnogorskom fudbalu u 2020. je krunisana na kraju godine - najvažnija priznanja dobili su igrači i šef stručnog štaba aktuelnog prvaka i neprikosnovenog lidera Telekom Prve CFL.

Najviše glasova od kapitena prvoligaša i trenera za igrača godine dobio je čovjek koji nosu traku u podgoričkom klubu, Draško Božović - 73. Drugi je bio njegov saigrač Igor Ivanović sa 38, a napadač Sutjeske Božo Marković treći sa 15 glasova.

FSCG
foto: FSCG

- Hvala trenerima i kapitenima, priznanje mi izuzetno znači. Treći put sam u konkurenciji, a prvi put sam proglašen. Hvala saigračima, bez njih ne bih uspio, prava smo grupa. Hvala treneru Milinkoviću, predsjedniku kluba i gradonačelniku, a nećemo stati na ovome. Cilj su nam još bolji rezultati na domaćoj i evropskoj sceni - istakao je 32-godišnji Podgoričanin.

Mladen Milinković
foto: FSCG

Za trenera godine izabran je Mladen Milinković, koji je donio titulu Budućnosti, a ima i 18 bodova više od prvog pratioca na polusezoni. Zbog toga je od kolega i fudbalera dobio 38 glasova. Drugo mjesto su podijelili Aleksandar Nedović iz Iskre i Dejan Roganović iz Zete sa po 13 glasova.

- Velika je čast da sam dobio ovo priznanje, pogotovo kad se zna da je od strane kolega i fudbalera. Ne bi bilo nezasluženo da ga je dobio i neko drugi, ali je tim Budućnosti ove godine bio toliko superioran, da je bilo možda i logično da to budem ja. Za ovaj trofej su najzaslužniji moji igrači, koji su napravili fenomenalne rezultate, ne samo u Crnoj Gori, već i u Evropi - naglasio je stručnjak iz Loznice.

Za najperspektivnije fudbalere Komisija za omladinski fudbal je izabrala Marka Mrvaljevića (iz OFK Titograda se prije neki dan vratio u Budućnost), Milana Vukotića (Dinamo Zagreb) i Nikolu Ivezića (Podgorica).

Marko Mrvaljević
foto: FSCG

- Ogromna čast i zadovoljstvo mi je što sam izabran. Hvala trenerima i saigračima na pruženoj podršci, ovo mi je obaveza da još jače radim - istakao je Mrvaljević.

- Priznanje mi puno znači, jer dolazi iz moje zemlje. Siguran sam da ću ga opravdati - nadovezao se Vukotić.

- Zahvaljujem se Komisiji na ukazanom povjerenju, trudiću se da ga opravdam - poručio je Ivezić.

Za najboljeg futsal igrača izabran je Aleksandar Obradović iz šampiona države, Titograda.

- Nakon dvije uzastopne titule i uspješnog perioda sa reprezentacijom, ova individualna nagrada je potvrda rezultata i podstrek za dalji rad - naglasio je Obradović.

Marko Merdović iz Rudara je dobio nagradu za fer-plej za divan gest - nije htio da pogodi praznu mrežu protiv Budućnosti u Kupu, jer je nehotice udario golmana Miloša Dragojevića u glavu, što arbitar nije primijetio.

Marko Merdović
foto: FSCG

- Hvala Savezu na priznanju, drago mi je što su prepoznali moj gest protiv Budućnosti. Nadam se da će ovakvih poteza još više i da će i oni biti nagrađeni.

Bonus video: