Mađioničar Iličić opet oduševljava

Slovenački as igrom protiv Rome podsjetio na fenomenalne partije u dresu Atalante

3896 pregleda 0 komentar(a)
Iličić (arhiva), Foto: Reuters
Iličić (arhiva), Foto: Reuters

Atalanta posljednjih sedmica nije bila idealno okruženje, pogotovo poslije svađe Đanpjera Gasperinija i Alehandra Gomesa, ali kao da se situacija vraća u normalu. Rapsodija u drugom poluvremenu protiv Rome i pobjeda 4:1 imala je junaka - Josipa Iličića, čovjeka koji je mjesecima unazad bio daleko od terena, depresivan, sa mnogo privatnih problema...

Fudbal mu je, ipak, pomogao da se vrati na pravi put, a izdanje u nedjelju, kada je uz gol podijelio i dvije asistencije, podsjetilo je na sve maestralne partije koje je u posljednje dvije sezone u dresu „boginje” pružao Slovenac...

GOLMAN

Šmajhel (Lester) - nakon vođstva 2:0 je učinio da Lester bez problema odbije svaki nalet Totenhema. Danac je zaustavio zicer Sona, kasnije je sve bilo stvar rutine.

ODBRANA

Dijaš (Mančester siti) - „građani” su konsolidovali odbranu, sve teže primaju golove... I Pep Gvardiola je priznao koliko je portugalski štoper doprinio sigurnosti u posljednjoj liniji.

Gosens (Atalanta) - bek koji ogroman dio meča provodi na polovini protivnika. Kada je Atalanta počela da „melje” Romu, Njemac je imao veliku ulogu. Postigao je gol za preokret.

Arauho (Barselona) - remi Barse i Valensije će pamtiti po prvom pogotku u seniorskom timu „blaugrane”. Mladi defazivac sve bolje koristi minute koje dobija kod Ronalda Kumana.

SREDINA

Mektominej (Mančester junajted) - ušao je u prvi tim na velika vrata još kod Žozea Murinja, a kod Solskjera ima gotovo povlašćen tretman: „Skot je fizički superioran, on je mostrum”, rekao je norveški trener nakon goleade protiv Lidsa. Mektominej je bio dvostuki strijelac, u drugom i u trećem minutu.

Iličić (Atalanta) - utisak je da ponovo uživa u fudbalu, iako je do prije nekoliko mjeseci bilo pitanje da li će i nastaviti da ga igra zbog psiholoških problema.

Fernandeš (Mančester junajted) - „crveni đavoli” opet vjeruju u velike stvari. Nije ni čudo kad u timu imaju takvog majstora...

NAPAD

Mane (Liverpul) - asistencija, pa majstorski gol u Londonu protiv Kristal Palasa..., i više nego dovoljno od Senegalca koji je u goleadi (7:0) bio na terenu manje od sat.

Leao (Milan) - postigao je najbrži gol ikada u „ligama petice”. Samo 6,76 sekundi mu je trebalo da zatrese mrežu Sasuola.

Morata (Juventus) - trenutno je na brojci od četiri gola i pet asistencija u Seriji A. Učinak je mogao da bude mnogo bolji, ali iz kola u kolo se pokazuje koliko Špancu prija okruženje u Juveu.

Levandovski (Bajern) - dvije očajne reakcije odbrane bile su kobne za Bajer u derbiju. Napadač Levinog kalibra ne umije da oprosti takve greške...

Bonus video: