San Iker se vratio kući

Kasiljas je za 25 godina na "Santjago Bernabeu" osvojio 19 trofeja - tri Lige šampiona, pet šampionskih titula u Primeri, dva Kupa kralja, tri svjetska klupska prvenstva, dva Super kupa Evrope i četiri Super kupa Španije

9149 pregleda 20 reakcija 0 komentar(a)
Iker Kasiljas sa trofejima koje je osvojio u Reau, Foto: Real Madrid
Iker Kasiljas sa trofejima koje je osvojio u Reau, Foto: Real Madrid

Nekadašnji golman i kapiten Real Madrida Iker Kasiljas novi je zamjenik izvršnog direktora Fondacije tog španskog kluba.

Kako je danas saopšteno na klupskom sajtu, Kasiljas je legenda Real Madrida, predstavlja vrijednosti kluba i najbolji je golman u istoriji kluba.

Kasiljas je za 25 godina na "Santjago Bernabeu" osvojio 19 trofeja - tri Lige šampiona, pet šampionskih titula u Primeri, dva Kupa kralja, tri svjetska klupska prvenstva, dva Super kupa Evrope i četiri Super kupa Španije.

Igrajući za Porto, od 2015. godine, osvojio je dvije titule i po jedan Kup i Super kup Portugala.

Za reprezentaciju Španije je odigrao 167 utakmica, osvojio je Svjetsko prvenstvo 2010. godine, dva Evropska prvenstva 2008. i 2012. godine i Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina 1999. godine.

"Njegova sportska karijera i ljudski kvaliteti prepoznati su kroz prestižne nagrade kakve su Princ od Asturije, dva kraljevska odlikovanja za zasluge u sportu i zlatna medalja grada Madrida. Za Real Madrid je čast što prima kući jednog od svojih najvećih kapitena", navodi se u saopštenju.

Kasiljas (39) je završio karijeru početkom avgusta. On je u maju prošle godine doživio srčani udar i od tada nije igrao.

Bonus video: