Simović o fudbalu: Sutjeska će se maksimalno posvetiti mlađim selekcijama

Simović je prisustvovao sjednici UO kluba, na kojoj je analizirana godina na izmaku, prezentovani finansijski i izvještaji o poslovanju svih segmenata kluba

5207 pregleda 35 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik opštine Nikšić Milutin Simović najavio je da će FK Sutjeska u narednom periodu poseban akcenat staviti na brigu o mlađim selekcijama i razvoju mladih fudbalera.

Simović je prisustvovao sjednici UO kluba, na kojoj je analizirana godina na izmaku, prezentovani finansijski i izvještaji o poslovanju svih segmenata kluba.

Tema sastanka bili su i planovi za budući period.

"Fudbalski klub Sutjeska je najpoznatiji nikšićki sportski brend, koji i u budućem periodu treba da bude ponos svih građana Nikšića. Klub treba da prihvati svoju ulogu u društvenom životu grada, i bude i dalje klub za ponos svih Nikšićana, prepoznatiljive publike i adresa okupljanja i posebne brige prema svim mlađim selekcijama", kazao je Simović.

Konstatovano je da 2020. godina nije zadovoljila takmičarske ambicije kluba.

"Za sve je potreban rezultatski iskorak u odnosu na 2020. godinu, koji smo sigurni da možemo napraviti isključivo ako poseban akcenat stavimo na brigu o mlađim selekcijama kluba i razvoju mladih fudbalera, kojima ćemo se maksimalno posvetiti kroz stručan timski i individualni rad", kazao je Simović.

Sutjeska je podbacila u takmičenjima za mlađe selekcije - omladinci su bili tek šesti u grupi od osam timova, kadeti u istoj konkurenciji četvrti.

Seniorski sastav prošlu sezonu je završio na drugom mjestu, a prvi dio tekuće na trećem, ali sa velikim zaostatkom u odnosu na Budućnost.

Uprkos tome, ali i specifičnim uslovima u vrijeme koronavirusa, konstatovano je da je finansijska situacija u klubu dobra, te da su zarade zaposlenih, obaveze prema dobavljačima, kao i obaveze prema državi izmirivane redovno.

U saopštenju sa sjednice se navodi da je "pri kraju je izgradnja zapadne tribine Gradskog stadiona, postavljanje balon sale koju će koristiti sve selekcije kluba očekuje se u januaru, a u planu je još nekoliko infrastrukturnih projekata, prvenstveno reflektorsko osvijetljenje pomoćnih terena i rekontrukcija istočne tribine Gradskog stadiona".

"Završetkom planiranih investicija svim selekcijama FK Sutjeska biće omogućeni idealni uslovi za rad i napredak", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: