Impresivne brojke Mladena Milinkovića u 2020. - 33 utakmice, 27 pobjeda

Osim sjajnih rezultata, Milinkovićevu godinu na klupi Budućnosti obilježile su i uvijek odmjerene izjave, izuzetno korektno ponašanje, maniri kakve, valjda, i treba da ima trener Budućnosti

3828 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Trener Budućnosti Mladen Milinković izabran je za najboljeg trenera Telekom 1. CFL u 2020. godini.

Dilema nije ni postojala, a rezultati glasanja kapitena i trenera prvoligaških ekipa su to potvrdili - Milinković je dobio 38 glasova, čak 25 više od Dejana Roganovića i Aleksandra Nedovića, koji su podijelili drugo mjesto sa po 13.

Milinković je preuzeo Budućnost novembra 2019. godine, u vrijeme priličnih turbulencija u podgoričkom klubu.

Sutjeska je sa dvije titule dominirala crnogorskim fudbalom u tom periodu, Budućnost je dobila novu upravu, čiji je jedan od prvih poteza bila smjena prethodnog trenera, Branka Brnovića.

I ta smjena izvršena je uz dosta pompe, s obzirom na "tajming" u kojem je odrađena (serija pobjeda, prvo mjesto na tabeli), ali je Milinković uskoro smirio strasti na način koji je bio jedino moguć - dobrim rezultatima.

Tu polusezonu završio je sa pet ubjedljivih trijumfa, bodovnom razlikom u odnosu na Sutjesku, a uz dominaciju u domaćim okvirima išle su i uvijek odmjerene izjave, maniri kakve, valjda, i treba da ima trener Budućnosti.

Tako je počela 2020. godina, kasnije prekinuta koronavirusom, ali se završava sa impresivnim brojkama 52-godišnjeg trenera iz Loznice.

Milinković je, naime, u 2020. godini (druga polovina prošle, prva polovina ove sezone) ostvario prvenstveni bilans od 25 pobjeda, po tri poraza i remija, a ako se doda i Kup - bilans je 27-3-3!

Od ukupno 33 utakmice na domaćoj sceni, Milinković je dobio čak 27.

Njegov mandat su obilježili su i rezultati na evropskoj sceni, plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, a trijumf nad Astanom u Kazahstanu vredniji je od svih pobjeda i serija na domaćoj sceni.

Kao kruna Milinkovićevih 12 mjeseci na klupi podgoričkog kluba je i bodovna razlika od 18 bodova u odnosu na drugoplasiranog - rekordna na polusezoni u Telekom 1. CFL. Titula je u džepu, a "plavi" će sa Milinkovićem na proljeće pokušati da osvoje i Kup, prvu duplu krunu u istoriji kluba.

Bonus video: