Milan i dalje lider: Ernandes u 93. pogodio za prvo mjesto na kraju godine, remi Napolija i Torina, Roma sigurna

Milan ostaje jedina neporažena ekipa ove sezone u "ligama petice"

7278 pregleda 111 reakcija 11 komentar(a)
Džalhanoglu i Rebić, Foto: Reuters
Džalhanoglu i Rebić, Foto: Reuters

Milan je i dalje lider Serije A - "rosoneri" su slavili večeras protiv Lacija 3:2 na domaćem terenu, a gol za pobjedu, gol vrijedan tri boda i prvog mjesta na kraju 2020. postigao je Teo Ernandes u 93. minutu meča.

Prethodno su "rosoneri" golovima Rebića i Džalhanoglua poslije 17 minuta imali dva gola prednosti. Gosti su odgovorili u 28. minutu - Donaruma je odbranio penal Imobileu, a na odbijenu loptu naletio Luis Alberto i smanjio rezultat.

Imobile se iskupio u 59. minutu, kada je poslije sjajne asistencije Milinković-Savića postigao gol.

I kada se činilo da će meč završiti neriješenim rezultatom Ernadnes je nakon kornera Džalhanoglua matirao Reinu i sačuvao svoj tim na prvoj poziciji.

Milan ostaje jedina neporažena ekipa ove sezone u "ligama petice".

Milan je dakle prvi na kraju 2020, Inter drugi, a treća je Roma. "Vučica" je na "Olimpiku" savladala Kaljari 3:2. Pogađali su Veretu, Džeko i Manćini za domaće, a strijelac oba pogotka za goste bio je Žoao Pedro.

Četvrti je Sasuolo. Najprijatnije iznenađenje lige slavilo je na gostovanju Sampdoriji (2:3).

Traore je doveo goste u vođstvo poslije dva minuta igre. Kvaljarela je izjednačio u 55, a Kaputo u 56. i Berardi dva minuta kasnije Sasuolu donijeli dva gola prednosti. Konačan rezultat postavio je Keita u 84.

Napoli je na svom terenu remizirao sa Torinom (1:1). Gosti su vodili golom Ica u 56. Konačan rezultat postavio je Insinje u 93. minutu.

Atalanta je ispustila dva gola prednosti na gostovanju Bolonji (2:2). "Boginja" je vodila na poluvremenu golovima Murijela (22. i 23. minut), a tim Siniše Mihajlovića do boda je došao golovima Tomijasua i Paca u drugom poluvremenu.

Đenova je pobijedila Speciju u gostima (1:2), a Benevento je slavio u Udinama (0:2).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: