PSŽ otpustio Tuhela, Poketino stiže u Pariz

Tuhel je imao podršku igrača i uz Karla Anćelotija najomiljeniji je stručnjak koji je vodio PSŽ

13124 pregleda 27 reakcija 0 komentar(a)
Tuhel, Foto: REUTERS
Tuhel, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.12.2020. 13:12h

Tomas Tuhel nije više trener PSŽ-a, javlja njemački Bild.

Informaciju je potvrdio i Radio Monte Karlo (RMC).

Iz kluba se još nijesu zvanično oglasili, a RMC piše, pozivajući se na njemački Skaj, da je Tuhelu otkaz uručio direktor Parižana, Leonardo, poslije sinoćnjeg meča i pobjede (4:0) nad Strazburom.

RMC piše da će ovaj potez naići na nezadovoljstvo u svlačionici. Tuhel je imao podršku igrača i uz Karla Anćelotija najomiljeniji je stručnjak koji je vodio PSŽ.

A RMC piše da je poznat Tuhelov nasljednik - riječ je o Mauriciju Poketinu, koji je prije godinu dana dobio otkaz u Totenhemu i još uvijek je bez posla. Njega je lično izabrao prvi čovjek kluba, Naser el Kelaifi pišu mediji.

Novinar, Fabricio Romano na Tviteru je napisao da je Poketino dogovorio lične uslove sa Parižanima. Ostalo je da se srede još neki detalji, poput izbora stručnog štaba i potom će uslijediti potpis.

Ako ne bude nekih preokreta Argentinac će, gotovo izvjesno, sjesti na klupu ekipe, u kojoj je proveo jedan dio igračke karijere. Poketino je od 2001. do 2003. igrao za PSŽ.

Tomas Tuhel je u Pariz stigao 2018. godine, ugovor mu je isticao na kraju sezone. Prethodno je vodio Borusiju Dortmund, Majnc i drugi tim Augzburga.

Sa PSŽ-om je osvojio dvije šampionske titule, dva Superkupa Francuske i po jedan Kup i Liga kup.

Prošle sezone ekipa je u finalu Lige šampiona poražena od minhenskog Bajerna.

Ove sezone doveo je ekipu do osmine finala Lige šampiona, dok je u Francuskoj PSŽ na trećem mjestu sa 35 bodova, bodom manje od Liona i Lila koji dijele prvo mjesto.

Bonus video: