boluje od autoimune bolesti koja mu utiče na kvalitet vida

Gatuzo govorio o bolesti: S ovim imam problem 10 godina, vratiće se u normalu i ja ću se vratiti još ljepši

On je proteklog vikenda protiv Lacija vodio meč sa povezom preko oka, a preskočio je i nekolika interjuva, jer mu se stanje s vidom pogoršalo.

5774 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Napolija, Đenaro Gatuzo poslije sinoćnjeg meča sa Torinom govorio je o svojim zdravstvenim problemima.

On je proteklog vikenda protiv Lacija vodio meč sa povezom preko oka, a preskočio je i nekolika interjuva, jer mu se stanje s vidom pogoršalo.

Italijan boluje od autoimune bolesti koja mu utiče na kvalitet vida. Ponekad se događa da stvari vidi duplo. Sinoć je pred kamere došao s vidljivim problemima na desnom oku koje mu je bilo skoro pa zatvoreno.

"Ovim putem poslao bih poruku svima, posebno djeci, koja se pogledaju u ogledalo i vide na sebi nešto što izgleda neobično ili nešto što nije u redu. Moja poruka je da je život lijep i da prihvatite sve. Moji igrači pate što sam ja u ovakvom stanju, znam to, ali živ sam. S ovim imam problem 10 godina i ovo je treći put da mi se stanje pogoršalo, ali vratiće se u normalu i ja ću se vratiti još ljepši", rekao je Gatuzo pa detaljnije objasnio svoje probleme s vidom.

"Nije samo stvar u tome što izgleda ružno, već se zbog svega toga osjećate iscrpljeno. Zamislite da 24 sata dnevno sve vidite duplo. Samo bi ludak poput mene nastavio raditi stvari koje ja radim. Međutim, tako je, kako je. Ovo je moj život i znam da na svijetu ima puno gorih stvari."

U Italiji je pročitao komentare da umire i to ga je posebno zaboljelo.

"Neki ljudi već pretpostavljaju da mi je ostao mjesec dana života, da umirem, ali uvjeravam vas da je sve u redu. Kad umrem, samo me odvedite na stadion, tamo sam i živio."

Preporučujemo za Vas