FK Sutjeska podnio zahtjev policiji da pokrene postupak zbog komentara na Fejsbuku

Čelnici Sutjeske žele da se ispita pisanje o navodnom podmićivanju trenera mlađih kategorija, "ugrađivanju" članova uprave u ugovorima fudbalera, nastupima igrača sa "DPS zaleđinom"...

29287 pregleda 24 reakcija 22 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Fudbalski klub Sutjeska je podnio zahtjev policiji da pokrene istragu povodom navoda Fejsbuk korisnika s imenima Ljubo Žugić i Rašo Gardašević, ističući da u optužbama koje su oni iznijeli ima naznaka o radnjama koje imaju elemente krivičnog djela.

U komentarima na Fejsbuku na zvaničnoj stranici Sutjeske, vezane za vijest o sastanku Upravnog odbora kojem je prisustvovao predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović, na kojem je posebno apostrofirana važnost rada sa mlađim kategorijama, izdvaja se poduži osvrt FB korisnika Raša Gardaševića, u kojem se zaključuje da "mlađi igrači koji hoće da dobiju šansu u seniorskoj konkurenciji moraju biti iz DPS porodica ili imaju zaleđinu u kojoj stoji DPS".

Isti FB korisnik je upravni odbor kluba nazvao "tajnom organizacijom", te naveo da se, između ostalog, po gradu priča da "treneri u omladinskoj školi uzimaju novac od roditelja da bi forsirali djecu i gurali u reprezentaciju", da se "stručni štab i uprava kluba ugrađuju u ugovorima"...

FK Sutjeska
foto: Facebook (screenshot)

"Sam sam bio svjedok podmićivanju", dodaje se u odgovoru FB korisnika Ljubo Žugić.

Ovakvi komentari bili su povod čelnicima Sutjeske da posjete danas stanicu policije.

"Poštovana gospodo Žugić i Gardašević, Imajući u vidu ozbiljnost optužbi iznesenih u vašim komentarima, a vjerujući u vašu dobronamjernost prema klubu, danas smo nadležnoj službi Uprave policije podnijeli zahtjev da se pokrene postupak kojim bi se utvrdila istinitost vaših navoda o izvršenim radnjama koje imaju elemente krivičnog djela.

Želja nam je da, ukoliko se utvrdi tačnost, odnosno istinitost navoda, lica na koja se optužbe odnose budu adekvatno procesuirana. Nadamo se da ćete u ovom postupku dati svoj doprinos i nadležnim organima saopštiti sve podatke o kojima imate saznanje i radnjama kojima ste bili svjedoci, jer to predstavlja zajednički interes, i kluba, i svih građana Nikšića", navodi se u odgovoru sa zvaničnog profila FK Sutjeska.

FK Sutjeska
foto: Facebook (FK Sutjeska)

Bonus video: