Bjelsa u klinču s novinarima: Pokušavate da nas destabilizujete

Znam da gubim u ovom bici, znam da javnosti treba jednostavno objašnjenje, a moje je složeno", naveo je popularni Ludak

9756 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Menadžer Lids junajteda Marselo Bjelsa je optužio pojedine medije na Ostrvu da pokušavaju da destabilizuju njegov tim, nastavljajući da preispituju njegov stil igre.

Bjelsa je, prenosi Skaj sport, na konferenciju za medije pred utakmicu protiv Barnlija stigao "naoružan" dosijeom kao odgovorom na kritike na račun Lidsa nakon teškog poraza od Mančester junajteda - 6:2.

"Ne brinem previše o tome šta mediji misle. Uvijek slušam, čitam i pokušavam da iz onog što je napisano izvučem najbolju moguću poruku. Ono što me brine je to što je napisano utiče na javnost i smanjuje mogućnost te javnosti da razumije stvari", rekao je Bjelsa.

"Takođe, oni pokušavaju da destabilizuju tim predlažući igračima da stil treba da se mijenja. Naravno, to se dešava kada nema rezultata. Nije važno što je u prethodnoj utakmici mišljenje tih medija bilo potpuno drugačije", naveo je Argentinac.

Bjelsa je potom više od 40 minuta "forenzički analizirao" nedjeljnu utakmicu kao odgovor na jedno pitanje i složio se da njegova ekipa ponovo nije uspela da realizuje brojne prilike.

Ali, kako je rekao, kritičari nisu uzeli u obzir "stvarne razloge" zbog kojih je njegov tim izgubio.

"To nije nešto novo za medije, novinari mogu samo da analiziraju rezultate. Kada ima problema, ono što radite je da pokušavate da još više oslabite one koji se suočavaju sa nedaćama ili da ismijavate stil igre tima", rekao je Bjelsa.

"Ne brinem zbog novinarskih pitanja... Ono što me brine je efekat koji mediji imaju na javnost. Sva ova objašnjena su zbog javnosti. Znam da gubim u ovom bici, znam da javnosti treba jednostavno objašnjenje, a moje je složeno", naveo je popularni Ludak.

Bonus video: