Igrači koji su ove sezone napredovali u La Ligi: Sigurni čuvar mreže Alavesa, budućnost Barselone, Seltina snaga...

Dane bez fudbala na Pirinejima "Marka" je iskoristila da izabere deset fudbalera, koji su ove sezone svoju igru podigli na viši nivo i čije partije imaju pozitivan uticaj za ekipe, za koje nastupaju.

5840 pregleda 0 komentar(a)
Pedri, Foto: Reuters
Pedri, Foto: Reuters

Ovog vikenda nema prvoligaškog fudbala u Španiji - takmičenje se nastavlja u utorak kada je na programu 16. kolo.

Dane bez fudbala na Pirinejima "Marka" je iskoristila da izabere deset fudbalera, koji su ove sezone svoju igru podigli na viši nivo i čije partije imaju pozitivan uticaj za ekipe, za koje nastupaju.

Ovo je lista, koju je izabrala "Marka":

Karlos Soler (23) - Valensija

Očekivalo se da će nakon odlaska Pareha i Kokelana Valensija imati problema na sredini terena ove sezone. Ali, šansu je iskoristio Karlos Soler, koji je ponikao u klubu. Dobio je mjesto u centru veznog reda i opravdao očekivanja. Ima pet golova i četiri asistencije.

Renato Tapija (25) - Selta

Peruanac je prošle sezone stigao u Peru, a ove je počeo da se isplaćuje. Selta je sporije ušla u sezonu, da bi iz utakmice u utakmicu napredovala i stigla do osme pozicije. Negdje sa usponom Selte ove sezone i Tapija je počeo da diže formu - zadnji vezni je sada ključni igrač sredine terena tima iz Galicije.

Brajan Žil (19) - Elče, na pozajmici iz Sevilje

Smatralo se na početku sezone da odlazak u Elče nije baš najbolji potez za Žila. Ali, mlado lijevo krilo je dokazalo da može da se snađe u takvoj sredini. Žil je odigrao 11 mečeva ove sezone u La Ligi.

Luis Mila (26) - Granada

Mila je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača u Segundi, gdje je dvije godine igrao za Tenerife. Potom je prešao u Granadu i nastavio u sjajnom ritmu. Najkonstantnijij je igrač ekipe koja je sedma na tabeli uoči nastavke sezone.

Aleks Berenguer (25) - Atletik Bilbao

Došao je iz Torina u Bilbao. Ima dva gola i asistenciju na 12 mečeva. Mladi fudbaler igra na poziciji lijevog krila i na nekoliko mečeva je bio jedan od ključnih igrača tima iz Baskije.

Fernando Pačeko (28) - Alaves

U pitanju je jedan od najpouzdanijih golmana u La Ligi u posljednjih nekoliko godina. Ove sezone napravio je iskorak. Imao je nekoliko briljantnih mečeva - Španci ističu partije protiv Sosijedada, Barselone i Reala. Poziv u reprezentaciju je pitanje dana.

Tomas Lemar (25) - Atletiko Madrid

Lemar je bio na izlaznim vratima Atletika. U klub je došao prije dvije godine za 72 miliona eura iz Monaka, ali nije blistao. I kada se ove sezone očekivao rastanak sa "kolćonerosima" - Lemar je konačno pokazao klasu. U posljednjih nekoliko mečeva pokazao je zašto je doveden i definitivno će imati ulogu u Atletikovoj borbi za titulu.

Ronald Arauho (21) - Barselona

Debi za "blaugranu" u oktobru 2019. bio je za zaborav - nakon 14 minuta na terenu dobio je crveni karton. Ali ove sezone situacija se promijenila za 180 stepeni. Urugvajski štoper iskoristio je šansu nakon povrede Đerara Pikea i pokazao da u budućnosti može biti kamen temeljac Barsine odbrane.

Mario Ermoso (25) - Atletiko Madrid

Savršeno se uklopio u Simeoneov sistem igre i formacije 3-4-2-1 i 4-4-2. Došao je 2019. godine iz Espanjola, a ove sezone je nezaustavljiv na lijevoj strani terena.

Pedri (18) - Barselona

Još jedan Barsin talenat. U oktobru je napunio 18 godina. Raste iz meča u meč i sjajno sarađuje sa Mesijem. Kako sezone bude odmicala biće sve bolji. Odigrao 14 mečeva u La Ligi - ima gol i asistenciju.

Bonus video: