Ronaldo vraća Zlatnu loptu: Mesi je najbolji na svijetu!

"Požurio sam da kažem da sam najbolji na svijetu. Cijeli svijet je vidio da je Mesi najbolji i da zaslužuje Zlatnu loptu", rekao je Ronaldo, prenosi katalonski list
163 pregleda 12 komentar(a)
Ronaldo Zlatne lopte, Foto: Reuters
Ronaldo Zlatne lopte, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2017. 16:43h

Kristijano Ronaldo će vratiti Zlatnu loptu, koju je nedavno dobio peti put u karijeri, jer, ipak, smatra da je nije zaslužio.

"El Mundo deportivo" javlja da je Portugalac bio toliko bijesan nakon poraza od Barse u "el klasiku" 3:0, da je riješio da ispravi nepravdu i da dozvoli "Frans fudbalu" da je dodijeli Leu Mesiju.

"Požurio sam da kažem da sam najbolji na svijetu. Cijeli svijet je vidio da je Mesi najbolji i da zaslužuje Zlatnu loptu", rekao je Ronaldo, prenosi katalonski list.

Kako javlja "El Mundo deportivo", Ronaldova porodica i prijatelji, među kojima i kik-bokser Badr Hari, kao i saigrači, pokušali su da ga ubijede da to ne radi, ali nisu uspjeli...

Primopredaja će se izvršiti početkom 2018. godine.

Ronaldo je, nakon što je peti put dobio priznanje za igrača godine, kazao da je "najbolji svih vremena", a poznat kao fudbalski egocentrik, njegova odluka je pravi šok i presedan u svjetskom fudbalu, piše list.

Vijest je izazvala veliku pažnju fudbalske javnosti.

Španci su, s druge strane, odmah razumjeli o čemu je riječ - 28. decembar je u Španiji isto što i 1. april u "ostatku svijeta".

Neće, dakle, Ronaldo vratiti Zlatnu loptu, niti će ikada priznati da je Mesi bolji od njega.

Bonus video: