De Laurentis protiv Pirla: Neću reći da je idiot, ali neka gleda svoja posla

Meč je, da podsjetimo, otkazan, jer su Napolitanci u oktobru dobili zabranu lokalnih zdravstvenih vlasti (ASL) da putuju u Torino, zbog dva slučaja koronavirusa u ekipi

12757 pregleda 0 komentar(a)
Aurelio de Laurentis, Foto: Printscreen
Aurelio de Laurentis, Foto: Printscreen

Serija A miruje zbog Božićnih praznika, ali vode se polemike preko medija.

Otvorio ih je Andrea Pirlo, trener Juventusa, komentarom na odluku Italijanskog olimpijskog komiteta (CONI) da utakmica protiv Napolija mora da se odigra.

Meč je, da podsjetimo, otkazan, jer su Napolitanci u oktobru dobili zabranu lokalnih zdravstvenih vlasti (ASL) da putuju u Torino, zbog dva slučaja koronavirusa u ekipi.

Juventus je, shodno protokolu Serije A, izašao na teren, a kasnije je meč registrovan 3:0 u korist šampiona, dok su Napolitanci kažnjeni oduzimanjem tri boda.

Ipak, CONI je presudio da meč mora da bude odigran...

"Prihvatamo odluku, iako je bilo slučajeva da su klubovi izlazili na teren, a imali su mnogo više zaraženih. Napoli nije poštovao protokol", kazao je Pirlo.

Na njegove riječi reagovao je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis, nimalo prijatno.

"Pirlo mora da radi što je do njega - da trenira ekipu, a ne da ulazi u stvari koje nisu njegova nadležnost. "Neću reći da je Pirlo idiot, ali nije pravnik i ne razumije zakone. Imamo takvu stvarnost i zakoni države koji su donijeti u skladu s novonastalom situacijom. Nijedan propis o sportskim takmičenjima ne može biti veći od državnog zakona. Neka svako radi svoj posao", kazao je De Laurentis.

Bonus video: